Bekçiler Öğretmenden Fazla Maaş mı alıyor?

Son dönemde Bekçiler gündemden düşmüyor! TBMM'de Ak Parti tarafından verilen Bekçilere kimlik sorma ve üst arama yetkisi verilmesine dair kanun teklifinin yankıları sürerken şimdi de Bekçi maaşları tartışma konusu olmuş durumda!

Bekçiler Öğretmenden Fazla Maaş mı alıyor?
Yayın Tarihi: 3.02.2020 13:46:00

Son dönemde Bekçiler gündemden düşmüyor! TBMM'de Ak Parti tarafından verilen Bekçilere kimlik sorma ve üst arama yetkisi verilmesine dair kanun teklifinin yankıları sürerken şimdi de Bekçi maaşları tartışma konusu olmuş durumda! Sosyal medya ve birçok mecrada Bekçilerin öğretmenlerden daha fazla maaş aldığı konuşuluyor! Bekçi maaşları ile öğretmen maaşları ne kadar? Bekçiler öğretmenden fazla maaş mı alıyor? Sizler için araştırdık...

2016 yılından itibaren faal olarak alım yapılmaya başlanan Bekçilik mesleğiyle ilgili tartışmalar hiç eksilmiyor! Son olarak AK Parti'nin verdiği kanun teklifiyle Bekçilere üst arama ve kimlik sorma yetkisi verilmesi gündemdeyken şimdi de Bekçi maaşları gündem olmuş durumda. Bekçilerin, öğretmenlerden daha fazla maaş aldığı iddiası sosyal medyayı salladı. Sosyal medya başta olmak üzere pek çok mecrada bekçilerin öğretmenlerden daha fazla maaş aldığı iddilaarı gündeme geldi ve birçok kullanıcı bu duruma tepki gösterdi. 


Bekçi Maaşları Öğretmen Maaşından Fazla mı?

2019 itibariyle 21 bin kadar bekçi bulunuyor. 2020 yılında yapılacak alımlarla bu sayının daha da artacağı ve 30 binlere kadar gelebileceği konuşulurken bekçi maaşları da gündeme geldi. Bir televizyon kanalının haber ajansında yayınlanan Bekçi maaşlarıyla ilgili haberin ardından sosyal medyada da duruma tepki yağıyor. Peki gerçekten bekçi maaşları öğretmen maaşlarından yüksek mi? 2020 bekçi ve öğretmen maaş karşılaştırılması araştırılıyor.

Mesleğe yeni başlayan bir lise mezunu Bekçi, 5071 TL maaş alırken yeni göreve başlayan bir öğretmen ise 4013 TL maaş alıyor. Üniversite mezunu bir bekçi ise 5078 TL maaş alıyor. Maaş dengesizliği lise mezunu - üniversite mezunu bekçiler arasındaki 7 TL'lik farkla daha net görülebiliyor. Öğretmen maaşlarından daha fazla maaşı bulunan Bekçiler için alımlar 2020 yılında da sürecek.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR