Beklenen Müjde Geldi! Kira, Elektrik, Doğalgaz, Su Ödemelerine Devlet Desteği

Bakan Pekcan’dan müjdeli haber geldi. Ödemeler devlet tarafından yapılacak. Hibe desteği kimlere verilecek? Ayrıntılar haberimizde...

Beklenen Müjde Geldi! Kira, Elektrik, Doğalgaz, Su Ödemelerine Devlet Desteği
Yayın Tarihi: 27.11.2020 18:00:00

Bakan Pekcan’dan müjdeli haber geldi. Ödemeler devlet tarafından yapılacak. Kira, elektrik, doğal gaz, su faturalarını devlet karşılayacak. Ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşa hibe desteği verilecek. Kira desteğinin yanında artık faturalar için de ödeme yapılacak.

Zorda olan esnafa fatura ve kira ödemeleri için hibe desteği sağlanması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Pekcan kira, elektrik, doğalgaz, su faturaları gibi alanlarda vatandaşlara belirlenecek miktarda hibe desteği verileceğini duyururken ayrıca sosyal sorumluluk proje desteklerinin de sağlanacağını belirtirken bu kapsamda global firmalarla da görüştüklerini belirtti.

DEVLETTEN HİBE DESTEĞİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan salgınla mücadele kapsamında zorlu günler geçiren esnafa müjdeli haber geldi. Bakan Pekcan, esnafa kira, elektrik, doğalgaz, su ödemeleri karşılığında belirlenecek miktarda hibe yardımında bulunulması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini bildirdi. Bakan Pekcan, esnafa ayrıca global firmalarla iletişime geçtiklerini belirterek, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında da destek sağlanacağını ifade etti.

KREDİ ÖDEMELERİ İÇİN DE MÜJDE 


Hazine ve Maliye Bakanlığı ile esnafa fatura ve kira karşılığında hibe ödeme yardımı için görüşmelerin sürdüğünü belirtem Bakan Pekcan kredi kapsamında  müjdeli son dakika haberleri verdi. Pekcan açıklamasında, "Hazine tarafından esnafa kullandırılan faiz indirimli krediler, ertelemeler nedeniyle 1 Ocak-31 Ekim'de Halkbank'a yapılan gelir kaybı 2.6 milyar lira olarak bildirilmiştir.

Oda, borsa mevduatlarının bankalara yatırılmasıyla oluşturulan kaynaktan düşük faizli kredi imkânı sağlandı, 50 bin firmaya 3 milyar lira Nefes Kredisi kullandırıldı" şeklinde konuştu.

"ESNAFA NE GİBİ DESTEKLER VEREBİLİRİZ?”

Esnafın mağduriyetinin farkında olduklarını belirten Bakan Pekcan, "Yakın zamanda duyurusunu yapacağımız yeni bir çalışma başlattık. Bakanlık olarak global firmalarla iletişime geçtik, onlara sosyal sorumluluk projeleri kapsamında esnafa ne gibi destekler verebiliriz? Bununla ilgili bir çalışmamız var"  dedi.

YÖRESEL ÜRÜNLER İÇİN DAHA ÇOK RAF AYRILMALI

Ticaret Bakanı Pekcan, coğrafi işaretli ürünler ile yöresel ürünlerin market raflarında daha fazla yer almasına yönelik kanuni değişikliğe ilişkin çalışmanın tamamlandığını bildirdi. Pekcan, perakende işletmelerin coğrafi işaretli ürünler ile yöresel ürünlere ayrılan yüzde 1'lik raf alanını 5 katına kadar artırma yetkisini planladıklarını açıkladı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR