Belediyelerden ihtiyaç sahiplerine yardımlar yapılıyor! Hemen başvuru yapın!

Devletin farklı kurumlarından sonra belediyeler de ihtiyaç sahibi olan insanlar için sosyal destek paketleri sunmaya başladı. Özellikle son zamanlarda ortaya çıkan salgın hastalık olan korona virüs sayesinde insanlar evlerinden çıkamadı ve ekonomik sıkıntı içerisine girdiler.

Belediyelerden ihtiyaç sahiplerine yardımlar yapılıyor! Hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 30.07.2020 10:35:00

Devletin farklı kurumlarından sonra belediyeler de ihtiyaç sahibi olan insanlar için sosyal destek paketleri sunmaya başladı. Özellikle son zamanlarda ortaya çıkan salgın hastalık olan korona virüs sayesinde insanlar evlerinden çıkamadı ve ekonomik sıkıntı içerisine girdiler. Bu zorlu Pandemi süresi içerisinde devam eden desteklerin yanı sıra belediyelerimiz de bizim de katkımız olsun düşüncesiyle vatandaşlarımıza sosyal destek paketi ile birçok kurumların başında geliyor. Öyleyse belediyemizden yararlanacağımız yardımlar nelerdir?

Günümüzde hâlâ devam eden korona virüs salgın hastalığı insanları sağlık dışında birçok konuda fazlasıyla olumsuz etkiledi. Bunlardan biri de maddi sıkıntılar olmaktadır. Ülkede çoğu insan bu durumda iken birçok kurumumuz belediyelerimiz de dahil yardım kampanyaları başlattı. Vatandaşların bu sıkıntılı dönemlerini yardımlaşma ile atlatılmasına maddi ve manevi olarak rahatlamasına yardımcı olarak sosyal dayanışma yardımları verilmeye başladı. Sosyal yardım başvurularını şahsi olarak veya internet üzerinden yapılması da mümkün olabiliyor.

BELEDİYELERİN YAPTIĞI SOSYAL YARDIMLAR


Belediyede yapılan yardım başvuruları arasında insanların ihtiyaçlarının en fazla ihtiyacı olanlardan en aza doğru sıralamalarını değerlendirerek sosyal yardımlarda bulunuyor. Belediye insanların başvurularını online olarak da inceleyip onaylıyor. Ülkemizde bütün belediyeler ihtiyaç sahibi olup başvuran insanlara her türlü yardımda bulunuyor ve başvuruda bulunan insanları geri çevirmiyor.

Gerekçeler dâhilinde yapılan yardımlar arasında insanlarda şu belgeler olmalıdır: 
Bulundukları yerdeki muhtarlıktan alacakları muhtaçlık belgesi ve kimlik kartı ile erzak yardımı alınabiliyor.
  • Üzerlerinde herhangi bir mal varlığı var ise araç ve tapu kaydı, kimlik kartı, ikametgâh belgesi ve Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak sağlık aktivasyon belgeleri ile belediye dâhilinde istenebilecek ek belgelerde içinde bulunarak nakit yardım başvurusunda bulunabiliyorsunuz.
  • Belediyeler okuyan öğrencilerimiz için temel ihtiyaçlarının yanı sıra okulda kullanabileceği kırtasiye malzemeleri, belediye arayıcılığıyla bağlanan burslar, okul için seviş aracı ve daha birçok okul yardımları öğrencilere yönelik destek sağlanıyor. Bu sağlanan yardımlar durumu olmayan öğrenciler içi oldukça faydalı bir destek kaynağı olarak değerlendirilebilmektedir.
  • Belediyeler ekonomik sıkıntı çeken ailelere mevsimlik yani kışlık yakacak malzemeler yardımında bulunuyor. Ek olarak da soba gibi ısıtıcı eşya yardımları yapan belediyeler de vardır.
Bu maddelere ek olarak diğer yardımları şu şekilde sıralayabiliriz:
  • Yaşlılar için bakım evleri yani kişisel ihtiyaçları, temizliği ve sağlık kontrolü hizmetleri
  • Gazi ve şehit olanların ailesine ya da yakınlarına yapılan sosyal yardımlar
  • Engellilere verilen bakım maaşı, fizik tedavi ve özel eğitim hizmetleri
  • Yoksul ve geliri az olan ailelere kira yardımı
  • Yoksul olan aileler için belediyeler sosyal yardım çeklerini her ay düzenli olarak bireye ulaştırıyor.
  • Hasta olan insanlar için rahatsızlıklarına göre tedavilerde kullanacakları ilaç tedavisi yardımı, herhangi bir özrü varsa tıbbi malzeme desteği verilebiliyor.
  • Durumu olmayan ailelerde annelere doğum sonrası çocukları için belirli miktarda sosyal yardımlar mevcuttur.
  • Asker olan vatandaşların ailelerine yapılan yardımlar
SOSYAL YARDIMLARIN VATANDAŞLARA SAĞLADIĞI FAYDALAR

Pandemi sürecinde ekonomik sıkıntıya giren ailelere ve ihtiyaç sahibi olan insanlara verilen yardımları sıraladık. Devletimiz elinden geldiğince vatandaşlarına maddi ve manevi her konuda destek olmaya başladı. İhtiyaç sahibi ailelere kira yardımı, belirli kurumlar sayesinde ihtiyaç kredileri, geri ödemesiz olan bazı çek yardımları, yetim olan kişiler için ve çeşitli eğitim ve sağlık paralarına muhtaç olan kişiler için bu yardımlar son derece faydalı olmaktadır. Yapılan yardımlar verilen süreler boyunca aylık olarak düzenli şekilde ilgili kurumlarca sağlanmaktadır. Yardımlardan ise ihtiyacı olan ve başvurusu onaylanan herkes faydalanabilmektedir.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR