Berberler, Kuaförler, AVM ve Kafeler Ne Zaman Açılır Belli Oldu mu?

Berberler, kuaförler, AVM ve kafeler ne zaman açılacak belli oldu mu? Sorusu tüm Türkiye’de en çok merak edilen bir diğer konulardan bir tanesidir. Özellikle kuaförlerin ve güzellik salonlarının kapalı tutulması sebebiyle milyonlarca vatandaş evinde kendi imkânlarıyla tıraş olmak zorunda kaldı.

Berberler, Kuaförler, AVM ve Kafeler Ne Zaman Açılır Belli Oldu mu?
Yayın Tarihi: 16.04.2020 21:05:00

Berberler, kuaförler, AVM ve kafeler ne zaman açılacak belli oldu mu? Sorusu tüm Türkiye’de en çok merak edilen bir diğer konulardan bir tanesidir. Özellikle kuaförlerin ve güzellik salonlarının kapalı tutulması sebebiyle milyonlarca vatandaş evinde kendi imkânlarıyla tıraş olmak zorunda kaldı. Ortaya her ne kadar komik görüntüler çıkmış olsa da bir aydır süregelen kapalı tut kararı ile beraber tüm kuaför sahipleri, AVM’ler ve kafe sahipleri isyan etmeye başladı. Yaklaşık bir aydır kapalı tutulan bu mekân sahipleri hem isyan ediyor hem de halk isyan ediyor. Ancak Korona virüs sebebiyle mecburen kapalı tutulması gerekiyor. Vatandaşlar kapalı tutulan mekânların ne zaman faaliyete geçeceğini merak ediyor. Berberler ve kuaförlerin çalışma yasakları ne zaman kalkacak? Korona virüs salgını sebebiyle milyonlarca insan işsiz kaldı ve işinden oldu. Kafeler, AVM’ler düğün salonları, kahvehaneler, kuaförler ve berberler ne zaman açılacak? Sorusu ile insanlar internette araştırmalar yapıyor.

Korona Virüs Sebebiyle Kapatılan İş Yerleri Ne Zaman Açılacak?

Berberler kuaförler, AVM ve kafeler ne zaman açılır belli oldu mu? Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan kararlar ülke çapında uygulanıyor. Halk sağlığını korumak adına alınan en önemli kararlardan biri de berber ve kuaförlerin kapatılması. Yaklaşık 1 aydır kapalı olan berber ve kuaförlerin ne zaman açılacağını merak eden vatandaşlar aramalara başladı. Peki, Kuaför ve berberler ne zaman açılacak? Kuaförler ne zaman açılır? İçişleri Bakanlığı, söz konusu bu tedbirlere ilişkin vali / kaymakamlar tarafından il / ilçe belediyeleri ile iş birliği içinde ilgili kanun hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

İçişleri Bakanlığından gelen genelge doğrultusunda kapatılan iş yerleri ile alakalı ise henüz açıklama yapılmadı. Düğün salonları, kuaförler ve berberler, AVM’ler ve kafeler hala kapalı tutuluyor. Hem işler düştü hem de dükkânlar kapalı tutuluyor. Paket servisi hizmeti veren işletmeler bir nebze daha şanslı olsa da piyasadaki durgunluk onları da etkilemiş görünüyor.


Berberler ve Kuaförler Ne Zaman Açılacak?

Berberlerin ve kuaförlerin çalışma yasaklarının kaldırılma sürecini İçişleri Bakanlığı seyredecek. İçişleri Bakanlığı yayınlayacağı genelge ile beraber tüm berber ve kuaförlerin dükkânlarını açmalarına izin verecek. Korona virüs tedbirlerinin ortadan kalkması ve sakin bir ortam oluşması için bekleniyor. Bu bağlamda en az 3 ay daha berber ve kuaförlerin açılmayacağı düşünülüyor. İşinden olmuş kuaförlerin ekmek parası kazanamadığı düşünülünce durumun ne kadar vahim olduğu gözler önüne seriliyor. İş birliği ile kapatılan dükkânlar bir yana tüm işletme sahipleri ve çalışanları işsiz kaldı. Bu mağduriyetin nasıl giderileceği ise tartışılan konular arasında değil. Uygulamada herhangi bir aksaklık yok, tüm dükkânlar kapalı tutuluyor ve açanlara büyük ceza yaptırımları uygulanıyor. Ancak kişilerin geçimlerini nasıl sağlayacağı devlet tarafından konuşulmuyor.

İçişleri Bakanlığı Duyurusu Nedir?

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği "Korona virüs Tedbirleri" konulu ek genelgede, berber, kuaför, güzellik merkezlerinin faaliyetlerinin itibarıyla geçici süreliğine durdurulacağını bildirdi.

Yeni tip korona virüsün (Kovid-19) yayılmasını engellemek ve vatandaşları korumak amacıyla daha önce bazı umuma açık yerlerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulması için illere genelgeler gönderen İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda, alınan tedbirlere ilave olarak bir genelge daha gönderdi.
Genelgeyle, yapılan işlem sırasında birçok kez fiziksel temasın olması nedeniyle, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför gibi iş yerlerinin faaliyetleri geçici süreliğine durdurulacak.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR