Berberler, Kuaförler, AVM’ler ve İşyerlerinin Açılış Tarihi Belli Oldu!

AVM’ler ve restoranların kapanmasına tahammül edemeyen halk artık isyan etmeye başlıyor. Başta berber ve kuaförlerin, otellerin ve diğer tüm dükkânların kapatılmasına olumlu yorum yapan halkımız şu an yakın zamanda bu mekânların tamamının açılmasını istiyor.

Berberler, Kuaförler, AVM’ler ve İşyerlerinin Açılış Tarihi Belli Oldu!
Yayın Tarihi: 28.04.2020 15:51:00

AVM’ler ve restoranların kapanmasına tahammül edemeyen halk artık isyan etmeye başlıyor. Başta berber ve kuaförlerin, otellerin ve diğer tüm dükkânların kapatılmasına olumlu yorum yapan halkımız şu an yakın zamanda bu mekânların tamamının açılmasını istiyor.

İstanbul sokaklarına çıktığınız zaman tüm işletmelerin kapalı olduğu görmek bazen insanı üzebiliyor ancak sağlık açısından çok önemli bir karar. Kuaförlerin, berberlerin, AVM’lerin ve restoranların kapalı olması demek ana ekonomi can damarının kopması demektir. Ekonomi halkasının en önemli halkasını kopunca diğer tüm sistemlerde büyük bir kopukluk olabilir. Esnafların dükkânlarını açması ile alakalı ilk açıklama geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken konuya ilişkin ilk açıklamasını yaptı. İşyerlerinin kapatılması ile alakalı açıklama yapan Bendevi Palandöken, aynı zamanda esnafların sabırla beklemeleri gerektiğini ifade etti. İşyerlerinin tekrar açılmasına ilişkin kararı sadece Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı kabinesi alabilecek. Bu sebeple devletimizin alacağı kararları beklemek zorundayız.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ise konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Palandöken yaptığı açıklamada, Mayıs ayında esnafın dükkânlarını yavaş yavaş açmasının şart olduğunu söyleyerek , "Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı görüş istedi. Biz de önce 'berber ve kuaförler açılsın' önerimizi ilettik. Saat başı iki müşteri alacak şekilde hijyen ve sosyal mesafe kurallarını bozmadan günde 12 müşteriye kadar hizmet verebilirler" dedi.

Kadıköy'de berberlik yapan Koray Erkocaman bir an önce dükkânlarını açmak için resmi açıklama beklediklerini söyledi. "Evde çalışan tek kişi benim. Birikmiş paramız da yok. Dükkânı açarsak rahat nefes alırız" diyen Erkocaman, ticaretin kurallara uyularak devam edebileceğini kaydetti. Levent'te güzellik merkezi işleten Selma Güzelyurt ise "İşyerlerimizi açmamıza izin verirlerse günde kısıtlı randevuyla çalışmaya başlayabiliriz. En azından hem vatandaş hem de biz bir miktar rahatlarız" dedi.


Oteller, Restoranlar ve AVM’ler Ne Olacak?

Turizm sektörü de Korona virüsten olumsuz etkilendi. Her yıl bu aylarda milyonlarca insanın Türkiye’ye gelmesi ve bu yıl kendi vatandaşlarımızın dahi seyahat edememesi çok vahim bir durum. Başta bayram öncesi turizmin açılacağı söylenmiş olsa da bu şu aşamada imkânsız görünüyor. Sürekli sokağa çıkma yasakları, her gün yeni Korona virüs vakaları ve vefatların olması demek daha uzun bir süre daha özgür değiliz demektir. Ancak restoran ve AVM’lerin açılışı 3 – 4 hafta içerisinde gerçekleşebilir.

Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Kaya Demirer konuya ilişkin şu şekilde açıklama yaptı: "Restoranlar AVM'lerin açılışından 2-3 hafta sonra açılacak. TURYİD üyesi restoranların açılışı haziranda olacak. Şu anda Turizm Bakanlığımız ile restoranlarda metrekare yoğunluk üzerine çalışma yapıyoruz" dedi. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TURES) Başkanı Ramazan Bingöl ise "Eğer AVM'ler açılırsa biz de restoranları açmayı planlıyoruz. Yani mayısın son haftası açmaya başlamış oluruz. Masaların arasına 2 metre mesafe kuralı uygulanacak. Yüzde 30 doluluk sınırı getirilecek. Restoranlar açılmadan önce personele hijyen eğitimi vereceğiz. Turizm Bakanlığı'nın yaptığı sertifikasyona TURES olarak dâhil olmayı planlıyoruz." Dedi.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş AVM 'lerin açılması ile ilgili  "Bilim Kurulumuz onay verirse ve perakendeciler de talepte bulunursa 11 Mayıs'tan itibaren AVM'lerin kademeli olarak açılabileceğini söylüyoruz"  dedi ve AVM'leri ateş kontrolleri, girişte maske dağıtılması, dezenfeksiyon gibi önlemleri alarak açmayı planladıklarını ifade etmişti.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR