Beren Saat "Ülkede Huzur İstiyorsanız, Çocuklarınızı Feminist Yetiştirin"

Fransız gazetesi Le Figaro'yla söyleşi yapan ünlü oyuncu Beren Saat, "Çocukları olan arkadaşlarıma 'Eğer ülkenin huzuruna katkı sağlamak istiyorsanız çocuklarınızı feminist yetiştirin. Feminizmden korkmayın' diyorum" dediğini belirtti.

Beren Saat "Ülkede Huzur İstiyorsanız, Çocuklarınızı Feminist Yetiştirin"
Yayın Tarihi: 5.07.2018 11:51:00

Reyhan Atay imzalı röportajda, Beren Saat #MeToo hareketiyle gelişen tepkiler, feminizm ve cinsel istismar gibi konulardaki görüşlerini açıkladı. Feminizmin korunmasını gerektiğini belirterek " Mücadelemizin mücedalemiz sessizlik yeminini kırmak ve tüm kadınları korumak" dedi. 

"Çocuklarınız feminist yetiştirin, feminizmden korkmayın"
Saat, "Sürpriz bir şekilde sonu -izm'le biten bazı kelimelerden korkuluyor. Çocukları olarak arkadaşlarıma şunu söylüyorum: Eğer ülkenin huzuruna katkı sağlamak istiyorsanız çocuklarınızı feminist yetiştirin, feminizmden korkmayın." diye konuştu.



Beren Saat, ABD'de başlayıp yayılan #MeToo hareketi bağlamında kadınların gösterdiği dayanışmaya hayran olduğunu belirterek, “Bundan birkaç yıl önce benzer bir hareketi biz de Özgecan'ın ölümünden sonra yaşadık. Eşi benzeri görülmemiş bu barbarlık sonrasında bu genç kadın konusunda yazmaya ve gösterilere katılmaya karar verdim. Sonunda eşitliği tadacağımızı umuyorum” dedi.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR