Bim, A101, Şok, Migros ve Carrefour Çalışanları isyan etti! Marketlerde Yeni Tedbiler Geliyor

Market Çalışanları, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve virüse karşı kendilerinin de korunması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyor. Bim, A101, Şok, Migros ve Carrefour çalışanlarından yeni talepler neler? Koronavirüse karşı ne gibi tedbirler alınacak?

Bim, A101, Şok, Migros ve Carrefour Çalışanları isyan etti! Marketlerde Yeni Tedbiler Geliyor
Yayın Tarihi: 28.03.2020 14:31:00

Bim, A101, Şok, Migros ve Carrefour çalışanlarından Koronavirüse karşı tedbir talepleri! Market çalışanları bildiri yayınladı ve isyan etti! Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Türkiye'de de 92 kişinin ölümüne neden olan Covid-19 yeni tip Koronavirüs salgınına karşı market çalışanlarından da tepki geldi. Market Çalışanları, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve virüse karşı kendilerinin de korunması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyor. Bim, A101, Şok, Migros ve Carrefour çalışanlarından yeni talepler neler? Koronavirüse karşı ne gibi tedbirler alınacak?

Covid-19 Yeni Tip Koronavirüs salgını, tüm Türkiye'de yoğun şekilde etkilerini göstermeye devam ediyor! Tüm Türkiye'de 81 il genelinde yeni önlemler de devreye alınıyor. Son olarak şehirlerarası ulaşımın Valilik iznine bağlanması, özel sektörde esnek çalışma süreleri gibi yeni tedbirler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanarak yürürlüğe girdi. Bu süreçte market çalışanları da Koronavirüse karşı kendilerinin korunmasını ve kendilerine yönelik tedbirlerin de alınmasını istiyor. Temas ile çok hızlı bir şekilde yayılım gösteren Koronavirüs salgınında Bim, A101, Şok, Migros ve Carrefour gibi firmalarda çalışan market çalışanları da yeni talepler ileri sürüyor.

Marketlerde ve mağazalarda müşteri ile sık sık etkileşime giren çalışanlar, Koronavirüse karşı kendilerini savunmasız hissediyor. Bu nedenle de işveren ve ilgili kuruluşlardan koronavirüse karşı kendilerini güvenceye alınacak yeni önlemlerin hayata geçirilmesi için talepte bulunuyorlar. Koronavirüs salgınının gitgide büyüdüğü zorlu günlerde Market ve mağaza çalışanlarının taleplerine de kulak verilmelidir.

MARKET VE MAĞAZA ÇALIŞANLARINDAN KORONAVİRÜSE KARŞI TALEPLER


Koronavirüs salgınının hızla yayıldığı ülkemizde market ve mağaza çalışanları da sağlıklarının korunmasını talep ediyor. Tüm önlemlere karşın özel sektörde çalışan market ve mağaza çalışanları koronavirüse karşı talepler ileri sürüyor. Bu taleplerin ne ölçüde karşılanıp karşılanmayacağı kısa sürede belli olacak. Peki çalışanlar ne gibi önlemler alınmasını istiyor? Market ve mağaza çalışanlarının koronavirüse karşı talepleri neler? 

1- Çalışma ortamında dezenfektan bulundurulması, reyonların düzenli olarak dezenfekte edilmesi,
2- Kasa kısmında, müşteri ile market çalışanı kasiyer arasında şeffaf panel konulması ve sosyal mesafenin korunması,
3- Koronavirüs salgını döneminde çalışanların mola süresi ücretli şekilde 30 dakika artırılmalı,
4- Market ve mağazalarda çalışan sayıları artırılsın, haftalık izin süresi 2 güne çıkarılmalı,
5- Maske ve eldiven stoğu sürekli yenilensin ve devamlılığı sağlansın,
6- Patronlar, market ve mağaza çalışanlarına 1'er maaş ikramiye dağıtsın.

Tüm bu istek ve talepler, Market ve mağaza çalışanları tarafından patronlara iletilmiş durumda. Market ve Mağaza Çalışanları Dayanışma ve Mücadele Ağı tarafından yayınlanan talepler doğrultusunda nasıl bir sonuç alınacağı merakla bekleniyor. Market ve mağaza çalışanları, zorlu süreçte parayla ve müşterilerle çok fazla etkileşime girerek virüse karşı en riskli gruplardan birini oluşturuyorlar. Bu nedenle de taleplerinin karşılanmasını bekliyorlar.

Konuyla ilgili tedbirlerin artırılacağı marketlerde yeni düzenleme çok yakında olduğu öğrenildi. Özellikle 30 Büyükşehirde hızlı bir başlangıç yapılacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR