Binlerce Kişiye Çift Maaş ve Erken Emeklilik Müjdesi! Düzenleme Yasalaştı

TBMM'de kabul edilen ve yasalaşan yeni düzenlemeyle birlikte binlerce kişi çift maaş alacak ve erken emeklilik fırsatından yararlanabilecek! 10 bine yakın kişinin yararlanacağı yeni düzenleme ile çifte maaş ve erken emeklilik mümkün hale getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı...

Binlerce Kişiye Çift Maaş ve Erken Emeklilik Müjdesi! Düzenleme Yasalaştı
Yayın Tarihi: 26.03.2020 23:05:00

TBMM'de kabul edilen ve yasalaşan yeni düzenlemeyle birlikte binlerce kişi çift maaş alacak ve erken emeklilik fırsatından yararlanabilecek! 10 bine yakın kişinin yararlanacağı yeni düzenleme ile çifte maaş ve erken emeklilik mümkün hale getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda hazırlanan ve kabul edilen düzenlemeden kimler yararlanabilir? Kimler çift maaş ve erken emeklilikten faydalanabilecek? Sizler için hazırladık...

Meclis'te gündem yoğun! Son olarak Koronavirüs gündemiyle toplanan TBMM'de torba yasa kapsamında yeni düzenlemeler yasalaştı. On bine yakın kişiyi ilgilendiren yeni düzenleme ile erken emeklilik ve çifte maaş mümkün hale getirildi! Binlerce kişi yeni düzenleme doğrultusunda çift maaş alabilecek ve erken emeklilik fırsatından yararlanabilecek. Peki kimler, hangi şartlarla çift maaş alabilir? Kimler erken emekli olabilir?

Vatan Gazetesi yazarı Mert Nayır, TBMM'den torba yasa ile geçen yeni düzenlemenin detaylarını yazdı. Vazife malullerine (Kamu görevi görürken işlerini ifa ederken malul konuma düşenler) rapor oranlarına göre vazife malulü aylığı bağlanmaktadır. Vazife malullerine, kanun gereği aynı zamanda özel sektörde çalışarak 5000 prim günü ve 20 yıl sigortalılık süresi şartlarını tamamlayarak ikinci bir aylık daha bağlanabiliyor. Ayrıca yapılan yeni düzenlemeyle birlikte yine aynı kanunda hatalı hesaplamalar sonucu aylığı kesilen ve mağdur edilen kişilerinde mağduriyetinin giderilmesi sağlanıyor. 


VAZİFE MALULLERİNE ERKEN EMEKLİLİK VE ÇİFTE MAAŞ MÜJDESİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Işık da TBMM'de yeni torba yasa çerçevesinde geçirilen yeni düzenlemeyle 10 bin vazife malulü için çifte maaş ve erken emekliliğin önünün açıldığını açıkladı. Bu noktada vazife malulleri için erken emeklilik ve ikinci maaş düzenlemesi getirilecek.

Vazife malullerine, erken emeklilik ve çifte maaş müjdesinin yanı sıra asgari ücret desteği olarak 2020 yılında da sürdürülen 75 tl'lik desteğin de verilmesi planlanıyor. İşverenler, vazife malullerini çalıştırdıklarında 75 TL Asgari ücret desteğinden de faydalanacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR