Bitcoin'de Sert Düşüş

Reuters Bitcoin fiyatının Asya piyasalarındaki son işlem günü içinde 15 bin 800 dolara düştüğünü bildirdi. Bitcoin'in bu seviyede üç günlük değer kabı yüzde 19.7

Bitcoin'de Sert Düşüş
Yayın Tarihi: 20.12.2017 13:19:00

İnternette dolaşımda olan Bitcoin fiyatı cuma günü rekor kırarak 19.666 dolara ulaşmasının ardından yılbaşından itibaren neredeyse 20 kat değer kazanmış ve önce Cboe Global ardından da CME Group bitcoinler için vadeli işlemler arasına almıştı. Bu seviyenin ardından Bitcoin büyük finans çevrelerinin radarına girdi.

Önce Singapur Merkez Bankası Bitcoin'deki son değer yükselişinin spekületif olduğunu belirterek Asya piyasalarını uyardı. Ardından Japonya Merkez Bankası da Bitcoin'in henüz güvenilir para birimi olduğunu kanıtlamadığı yönünde görüş açıkladı. Gelişmelerin sonrasında Japonya'daki büyük Bitcoin yatırımcıları satışa geçti. Reuters'ın haberine göre bitcoin işlem hacminin yüzde 30 ile 50 düzeyinde aslan payına sahip olduğu Japonya'da Cis ismiyle bilinen bir ticaret uzmanının satış uyarısıyla Bitcoin fiyatında devasa düşüş gerçekleşti.
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR