Bohemian Rhapsody

Queen'in biyografik filmi sizi yerinizden sallayacak..

Bohemian Rhapsody
Yayın Tarihi: 2.11.2018 14:27:00

Modern dönemin en ikonik müzisyenlerinden biri olan Queen'in vokalisti Freddie Mercury'nin hayatının bir kısmı ve Queen grubunun oluşum süreci, Bohemian Rhapsody'e konu oluyor. Mr. Robot'un yıldızı Rami Malek, başrol oyuncusu olarak Freddie Mercury'i canlandırıyor. Özgün yönetmen Bryan Singer'in yerini kamera arkasına alan Dexter Fletcher'ın yönettiği  Bohemian Rhapsody, Akademi Ödülü adayı Anthony Mccarter'ın bir senaryosunu temel alıyor . Film, 1970'lerde grubun oluşumu ile 1991'de Mercury'nin ölümü arasındaki dönemi gözler önüne serecek. Queen grup üyeleri Brian May ve Roger Taylor filmde yapımcı olarak görev yapacaklar.



Filmin ilk posterinde Malek'i, Freddie Mercury olarak görüyoruz. Malek'in, Freddie Mercury olarak yayınlanan ilk fotoğrafı, Mercury'nin 71. doğum gününü kutlamak için Eylül 2017'de yayınlandı. 

Her ne kadar Freddie Mercury grubun en ünlü üyesi olsa da, seyirciler Bohemian Rhapsody'nin tamamen Queen'in öndegelen şarkıcısına odaklanmasını beklememeliler. Filmin, grubun müziğinden ilham aldığı ve 1970'lerde Londra'daki grup oluşumu ile Mercury'nin ölümünden altı yıl önce Live Aid'deki 1985 performansı arasındaki zamanı yansıttığı bildirildi. Ayrıca, AIDS'den kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle 1991'de Mercury'nin ölümüne de değinecek, ancak filmin şimdiki yönetmeni, şarkıcının hayatının filmin birincil odak noktası olmayacağı ve “geleneksel bir biyografi” olmayacağını belirtti.




Film, adını grubun en ikonik şarkılarından biri olan Bohemian Rhapsody'den alıyor. Şarkı neredeyse 6 dakika uzunluğunda. Mercury, şarkıda kullandığı Galileo'yu şimdilerde astrofizikte doktora sahibi olan Brian May için yazmış olabilir. Galileo, kırılan bir teleskopu ilk kullanan kişi olarak bilinen ünlü bir astronom.

Scaramouche, Commedia dell'Arte'den (16. yüzyıldan kalma bir dramadan doğaçlama) standart bir tiplemedir, genellikle başkasının pahasına, kendisini sürekli olarak bulduğu yapışkan durumlardan sıyrılmayı başaran bir soytarıdır. Orijinal adı 'Scaramuccia', 'çatışma' anlamına gelir. “Scaramouch”, övünen, ama korkak bir insan demektir.

Şarkıda geçen Bismillah, "Tanrı adına, en zarif, en merhametli" anlamına gelen İslami ifadedir. Buna karşılık, Beelzebub Şeytanın bir başka adıdır. Abba'nın Mamma Mia şarkısının ismi de bir söz olarak kullanılmış. 



Bohemian Rhapsody, Freddie'nin Opera'da Bir Gece için yazdığı beş şarkıdan biriydi. Opera'da Bir Gece, o zamana kadar yapılmış en pahalı albümdü. Queen, kaydetmek için 6 farklı stüdyo kullandı.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR