Bu faturaları ödemeyenler dikkat: Bu tarihinden sonra risk altında olacaksınız!

Korona virüs döneminde işsiz kalan vatandaşlarımız ve ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlarımız elektrik ve doğalgaz faturasını bazı kısımlar ödedi bazı kısımlar eksik ödedi bazı kısımlar ise hiçbir faturayı ödemedi.

Bu faturaları ödemeyenler dikkat: Bu tarihinden sonra risk altında olacaksınız!
Yayın Tarihi: 7.06.2020 18:49:00

Korona virüs döneminde işsiz kalan vatandaşlarımız ve ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlarımız elektrik ve doğalgaz faturasını bazı kısımlar ödedi bazı kısımlar eksik ödedi bazı kısımlar ise hiçbir faturayı ödemedi. Özellikle ne doğalgaz ne elektrik faturasını ödemeyen vatandaşlarımızın ve eksik ödeyen vatandaşlarımızın geriye dönük ödeme yapacakları tarih 1 Temmuz 2020 tarihi olarak ifade edildi. Hayatın normalleşme sürecine girmesi ile beraber vatandaşlarımızın son derece dikkatli olması uyarısı yapıldı. 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren tüm Korona virüs önlemleri tamamı ile kaldırılabilecek. Maske kullanımı,  sosyal mesafe kuralları ve benzeri tüm engelleme uygulamaları kaldırılabilecek. Eğer durumun gidişatı bu şekilde seyrederse ülkemiz Korona virüsü yenmiş sayılacak. İşte elektrik ve doğalgaz faturalarına ilişkin tüm ayrıntılar…

Korona virüs sebebiyle milyonlarca vatandaşımız evlerine tıkıldı kaldı, bu biraz da mecburen bir uygulama oldu halkın sağlığını korumak ve kimsenin ölmemesini sağlamak adına önemli bir uygulamaydı. Halkımızın büyük bir bölümü de aynı şekilde bu mecburi uygulamaları destekledi hatta geç bile kalındığını ifade eden vatandaşlarımız da oldu. Bu uygulamaların bir kısmı 1 Haziran 2020 tarihinden sonra kaldırıldı. Daha öncesinde önemli engelleme girişimleri ve uygulamaları geliştiren devletimiz, konuyla alakalı açıklama yaparken her zaman bu yapılan uygulamaların ne kadar gerekli olduğunu anlatır cinstendi. Korona virüs sebebiyle çalışamayan ve iş bulamayan vatandaşlarımızın ödemesi gereken doğalgaz ve elektrik gibi önemli faturaları için çeşitli esneklikler gösterildi. Özellikle büyükşehirler de hem sokağa çıkma yasakları hem ücretsiz izine gönderilen vatandaşlar hem de işsizlik ödeneği maaşı alan vatandaşlarımıza elektrik ve doğalgaz fatura borçlarında esneklik gösterildi. Ancak artık 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren insanlar yavaş yavaş normalleşmeye başladı. Devletin verdiği müsaade tarihlerine göre seyahat izinleri verildi artık sokağa çıkma yasağı gelmiyor ve kimse evine zorla bırakılmıyor.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURALARININ ÖDENMESİ GEREKECEK!


Vatandaşlarımız Korona virüs sürecinde zorlu bir süreç yaşadı, özellikle Korona virüs salgının orta kısımlarında işten çıkartmalar, ücretsiz izine gönderilmeler gibi durumlarla karşılaşan vatandaşlarımızın faturalarını nasıl ödeyeceği konusunda devletten ilk adım atılmıştı. Elektrik ve doğalgaz faturalarında gecikme yaşayanların belirli bir süreye kadar herhangi bir kesinti olmayacağı ve zamanı geldiğinde bu faturalarını ödemeleri gerektiği ifade edildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından eski düzende uygulanacak olan fatura okuma ve tahsilat yönetmeliklerinin 25 günden az ve 35 günden fazla süreyle ölçülmeyeceği ve vatandaşların mağduriyet yaşamalarının engelleneceği ifade edildi.

BELİRTİLEN SÜRELERDE FATURALAR ÖDENECEK

Faturaların üzerinde belirtilen tarihlere kadar tüm elektrik ve doğalgaz faturalarının ödenmesi gerekiyor. Elektrik ve doğalgaz faturaları ile alakalı ödemelerin en geç 1 Temmuz 2020 tarihine kadar ödenmesi ve normalleşme süreçlerinin başlamasını takiben insanların işlerine dönebileceği ve yeni iş bulabilecekleri düşünülüyor. Normalleşme adımlarının gündeme gelmesi ile birlikte bu süreç yeniden eski düzene dönebilir. Hem işletmeler hem de bireysel tüketiciler için elektrik ve doğalgaz kesilmemesi bir nevi destek olarak değerlendirilmişti ancak bu süreç içerisinde yeniden vatandaşların ödenmemiş borçlarına karşı temkinli olmaları gerektiği ifade ediliyor. Eğer 1 Temmuz 2020 tarihinden sonra elektrik ve doğalgaz faturalarının ödenmemesi gibi bir durum olursa kesintiler yeniden gündeme gelebilecek.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR