Bu kişilere 1450 TL ödeme yapılacak! Bu formu dolduranlar hemen alacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmakta olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kapsamında milyonlarca vatandaşımıza 1450 TL ödeme yapılacak. Yapılacak olan ödemeler karşılıksız olacak ve her ay düzenli bir şekilde yapılacak.

Bu kişilere 1450 TL ödeme yapılacak! Bu formu dolduranlar hemen alacak
Yayın Tarihi: 11.07.2020 21:39:00

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmakta olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kapsamında milyonlarca vatandaşımıza 1450 TL ödeme yapılacak. Yapılacak olan ödemeler karşılıksız olacak ve her ay düzenli bir şekilde yapılacak. Vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacı ile başlatılan yardım programı kapsamında yaklaşık 2 milyon kişiye her ay düzenli bir şekilde 1450 TL ödeme yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmakta olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ödemenin temenni edilmesi ve ilgili kişilere ulaştırılması için aracı kurum olacak. Bu sayede gerçek ihtiyaç sahiplerine ilgili miktarlar aktarılacak. Bu ödemeler tek seferlik değil her ay düzenli bir şekilde yapılacak. Bu nedenle vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde başvuru yaparak bu ödemelerden faydalanabilmeleri bekleniyor. İşte 1450 TL ödeme ile alakalı tüm ayrıntılar…

Vatandaşlarımıza sadece para yardımı değil aynı zamanda sağlık, eğitim, eczane, engelli yardımı, genel sağlık sigortası yardımı, doğum yardımı gibi birbirinden farklı ödemeler yapılacak. Yapılacak olan tüm ödemeler ve yardım paketleri ile beraber insanların kolay bir şekilde bu yardımlardan faydalanabilmesi amaçlanıyor. Eğer sizin de yardıma ihtiyacınız var ise hemen bu yardım paketlerinden herhangi birine yardım başvurusu yapabilir ve hemen faydalanabilirsiniz.

KRONİK HASTALARA ELEKTRİK FATURASI YARDIMI

Bu program kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların bulunduğu hanelerin elektrik fatura bedeli ve kesintisiz güç kaynağına yönelik ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçladığı için üç destek türünü içermektedir. Hastaların konutlarına ait elektrik faturalarına destek olmak için kullanılan cihazın elektrik tüketim düzeyine göre aylık 200 TL’ye kadarki elektrik faturalarına desteği içeren Elektrik Tüketim Desteği bulunmaktadır. Hak sahiplerine kesintisiz güç kaynağı sağlanmasını içeren Kesintisiz Güç Kaynağı Desteği bulunmaktadır. Yardımın başladığı ilk ay tek sefere mahsus olmak üzere hak sahibi hanelerin cihaza bağlanma tarihinden sonraki birikmiş elektrik borçlarının ödenmesini içeren Birikmiş Elektrik Borcu Desteği bulunmaktadır. Elektrik tüketim desteğinde cihazın kullanım durumu dikkate alınarak en fazla 200 TL’ye kadar fatura desteği sağlanacaktır.


ÇOKLU DOĞUM YARDIMI

Ülkemizin dinamik nüfus yapısının korunması ve Anayasamızda yer alan sosyal devlet ilkesi gözetilerek çoklu doğum ile dünyaya gelen çocukların bulunduğu muhtaç hanelerdeki 0-24 ay arası çocukların beslenme ve öz bakım ihtiyaçları için geliştirilmiş Fon kaynağı ile finanse edilen bir yardım programıdır. Bu yardım programından, Türk vatandaşı olup 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik (SYDT) Kanunu kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından muhtaç olduğu tespit edilen ve çoklu doğum ile dünyaya gelen çocukların bulunduğu haneler faydalanabilirler. Başvuru sahiplerinin ikametgâhlarının bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına yapılabilir.

1450 TL MAAŞ YARDIMI

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından başvurusu kabul edilenler için; kişi başına 1450 TL ödeme yapılmaktadır. Ödemeler her ay bir PTT aracılığıyla kişilerin hesaplarına aktarılmaktadır. PTT ile ulaştırılmasını talep etmeyen kişilerin ise banka hesap bilgilerini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına bırakması halinde banka hesaplarına aktarılabilecek. Başvuru sahiplerinin ikametgâhlarının bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına yapılabilir.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR