Bu kişilere evlenme desteği verilecek! Sadece başvuru yolu ile 24 bin TL’yi hemen alın!

Türkiye’nin yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılar ve yoksulluk nedeni ile bazı durumlarda evlenmek çok zor olabiliyor. İşte bu gibi durumların telafi edilebilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından evlenecek olan çiftlere tam 24 bin TL ödenek sağlanıyor.

Bu kişilere evlenme desteği verilecek! Sadece başvuru yolu ile 24 bin TL’yi hemen alın!
Yayın Tarihi: 31.08.2020 22:36:00

Türkiye’nin yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılar ve yoksulluk nedeni ile bazı durumlarda evlenmek çok zor olabiliyor. İşte bu gibi durumların telafi edilebilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından evlenecek olan çiftlere tam 24 bin TL ödenek sağlanıyor. Bu ödenek tamamı ile karşılıksız olarak yeni evlenecek olan çiftlere tahsis edilecek olup sadece başvuru yolu ile alınabiliyor. Ödeneklerden faydalanabilmek amacı ile kişilerin mutlak surette başvuru yapmaları ve hak etmeleri gerekiyor. Devletimizin yeni evlenecek olan çiftlere Korona virüs salgını sonrasında sağladığı bu önemli destek ödemesinin tek nedeni evlenecek olan çiftlerin maddi olarak herhangi bir eksiklik yaşamamalarını sağlayabilmektir. Geçmiş dönemlerde verilen çeyiz ödeneği ile alakalı yeni yapılan programlar sonucunda kişilerin daha rahat bir şekilde evlenebilmeleri ve ekonomik açıdan herhangi bir sorun yaşamamaları sağlanmaktadır.

Her yıl binlerce kişi evleniyor, evlenen her bir çiftin düğünü ya da ev eşyaları mükemmel ya da orta derece değil. Pek çok çiftimizin düğün, harcamalar, ev eşyaları ve benzeri harcamaları sebebi ile pek çok eksiklikleri olabiliyor. Vatandaşlarımızın daha ekonomik bir şekilde evlenmelerine razı olmamak ve bazı hak eden çiftlerin evlenme dönemlerinde 24 bin TL destek alabilmeleri sonunda gerçek oldu. Geçmiş dönemlerde evlenecek olan çiftlere sadece 3 bin TL, 5 bin TL ya da 7 bin TL gibi düşük rakamlı destekler sağlanıyordu. Ancak sadece yetim kız çocukları bu ödeneklerden yararlanabiliyordu. Yetim kız çocuklarına çeyiz parası olarak verilen bu ödeneklerin karşılığında program Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde bir nebze daha geliştirildi. Vatandaşlarımızın daha kolay bir şekilde finanse edilerek düğünlerinin rahat yapılmasını sağlamak amacı ile başlatılan bu yardım programı kapsamında sadece Korona virüs salgını sonrasında ekonomik olarak sıkıntı yaşayan gençlerimize bu destek sağlanacak. Sadece sağlanacak olan bu desteklerle beraber her bir çifte 24 bin TL destek sağlanacak. Sağlanacak olan destek ile beraber milyonlarca vatandaşımızın daha ekonomik olarak geçinmeleri sağlanmış olacak. 24 bin TL evlilik desteği alabilmek için ise vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvuru yapmak gerekiyor. Başvuru yapmayan hiç kimse bu ödeneklerden faydalanamaz.

24 BİN TL EVLİLİK DESTEĞİ KİMLERE VERİLİR?

24 bin TL evlilik desteğinden sadece Korona virüs salgını sonrasında maddi olarak sıkıntı yaşamış olan çiftlere destek verilir. Verilecek olan bu destekten faydalanabilmek için kişilerin form ile beraber başvuru yapmaları gerekmektedir. İlgili form Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza sağlanmaktadır.


24 BİN TL EVLİLİK DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

24 bin TL evlilik desteği başvurusu yapabilmek için vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvuru yapmaları gerekmektedir. Sosyal güvenlik bu konuda her başvuru yapacak olan vatandaşa mutlaka başvuru formunu iletmektedir. İlgili başvuru formu doldurularak ilgili memura teslim edilmektedir.

24 BİN TL NE ZAMAN ÖDENİYOR?

Yeni evlenecek olan çiftlerden kadın olanın Ziraat Bankası banka hesabına evlenmeden 20 gün önce gönderilmektedir.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR