Bu kişilerin kiraları devlet tarafından ödenecek! Sadece başvuru ile ödemeler yapılacak! Hemen başvuru yapın!

Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kimler kira yardımı alabilir? Kira yardımı başvuru şartları nelerdir? Bunun gibi sorular geçtiğimiz günlerde arama motorlarında en sık aranan soru cümleleri oldu. Korona virüs sonrasında milyonlarca vatandaşımızın mağdur olduğu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler

Bu kişilerin kiraları devlet tarafından ödenecek! Sadece başvuru ile ödemeler yapılacak! Hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 27.06.2020 14:58:00

Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kimler kira yardımı alabilir? Kira yardımı başvuru şartları nelerdir? Bunun gibi sorular geçtiğimiz günlerde arama motorlarında en sık aranan soru cümleleri oldu. Korona virüs sonrasında milyonlarca vatandaşımızın mağdur olduğu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulmuştu. Elde edilen bilgilere göre vatandaşımızın daha fazla mağdur edilmemesi için tüm devlet kurumları ve çeşitli özel şirketler ailelere yardım programları başlattı. İşte onlardan bir tanesi de bu kira yardımı oldu. Kira yardımı programı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından titizlikle başlatılan özel bir program oldu.

Korona virüs salgını sebebiyle evlerinde ciddi sağlık sorunu olanlar, evlerinin yaşam için uygun olmadığı tespit edilenler ve riskli alan ilan edilen yerlerde yaşamakta olan kişilerin tamamına kira yardımı programı başlatıldı. Bu başlatılmış olan kira yardımı programı ile beraber yaklaşık 40 bin kişinin kirasını ödemesine yardım ediliyor. En azami 48 aya kadar kira yardımı yapacak olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, konu ile alakalı net bilgiyi henüz paylaşmadı. Haber merkezimizin elde ettiği bilgilere göre ise şu ana kadar yaklaşık 40 bin kişinin kira yardımı aldığı paylaşılmıştı.

Daha önce kira yardımı başvurusu yapmamış olan kişiler ekonomik olarak ciddi sorunlar yaşıyor olabilir. Ülkemizde kira bedelleri oldukça can sıkıcı bir noktaya geldi, zira İstanbul ve Ankara’nın en ucuz semtlerinde dahi kira bedelleri 600 TL’den başlıyor. Ortalama bir semtte ise kiralar 1000 TL ile 2 bin TL aralığında değişiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, başlatmış olduğu bu kira yardımı başvurusu sonrasında yaptığı açıklamalarda başvuru yapan kişilerin yüzde 65’ine kira yardımı programının verildiğini ifade etti. Devlet ile 2020 kira yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler ve kimler alır? İşte, kira yardımı e-Devlet başvuru, sorgulama ekranı, işte tüm detaylar…

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Kira yardımı başvurusu yapabilmek için öncelikle kentsel dönüşüme girmiş olan ve riskli olan, sağlıksız, yaşam için uygun koşulları barındırmayan tüm evler için kira yardımı programı başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüme girmiş olan tüm evler için en az 46 ay kira yardımı yapılacağını ifade etti. '2020 Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler ve kimler alabilir?' sorularının yanıtı yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı.


KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Kira yardımı başvuruları birçok işlemin gerçekleştirildiği e-Devlet üzerinden yapılıyor.
e-Devlet'in "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümünden başvuru işlemi gerçekleştiriliyor. Vatandaşların öncelikle T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

Daha sonra açılan pencere üzerinden "Uygulamaya Git" sekmesine tıklayınız. Gittiğiniz uygulama üzerinde kira yardımı programı seçilmeli ve istenilen bilgilerin tamamı doğru bir şekilde girilmelidir.

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU YAP 2020! E DEVLET SORGULAMA EKRANI

Oturduğunuz evin kentsel dönüşüme girdiğinden eminseniz veya riskli bölgelerde oturduğunuzu biliyorsanız hemen yukarıda anlatımını yaptığımız şekilde kira yardımı başvurusu yapın. Kira yardımı başvurusu yapacak olan kişilerin evlerinin mutlaka kentsel dönüşüme girmesi, sağlıksız ve uygun koşullara sahip olmaması gerekmektedir. Aksi takdirde kira yardımı başvurusu yapmanız pek bir işe yaramayacaktır.

KİRA YARDIMI YAPAN KURULUŞLAR
  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler
  • Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları
  • Belediyeler
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Büyükşehirlerde kiracılara 960 TL' ye varan kira yardımları yapılmaktadır.)
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Özel Vakıflar ve dernekler
  • Gönüllü kuruluşlar ya da şahıslar tarafından kira yardımı yapılmaktadır.





HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR