Bu kuruma borcu olanlara ağır yaptırımlar geliyor! Elektrik, su, doğalgaz faturaları ile alakalı şok karar!

İcra İflas Kanunu kapsamında yapılan yenilikler sonrasında borcu olan vatandaşlarımız için yeni bir madde eklenmesiyle beraber kötü haber geldi. İcra dairelerine gidilmesine gerek kalmadan icra mamurlarına elde evrak vermeye gerek duyulmuyor.

Bu kuruma borcu olanlara ağır yaptırımlar geliyor! Elektrik, su, doğalgaz faturaları ile alakalı şok karar!
Yayın Tarihi: 19.07.2020 20:48:00

İcra İflas Kanunu kapsamında yapılan yenilikler sonrasında borcu olan vatandaşlarımız için yeni bir madde eklenmesiyle beraber kötü haber geldi. İcra dairelerine gidilmesine gerek kalmadan icra mamurlarına elde evrak vermeye gerek duyulmuyor. Bu kapsam doğrultusunda elektronik ortam üzerinden haciz işlemlerinizin başlatılması ön görülecek. Borcu olan vatandaşlarımız için gelen kötü haber sonra pek çok vatandaşımız bu fırsatları incelemeye başlamış bulunmaktadır. İşte yeni sisteme dair ayrıntılar…

Yapılan düzenlemeler kapsamında yeni sistem ile birlikte alacaklılar ve ödeme gücü olan bireylerden borçlu olan bireylere özel 3 gün gibi bir süre tanınması durumunda borçlarını ödeme fırsatı sunulacaktır. Ancak yapılan düzenlemeler ile birlikte avukatların icra dairelerine gitmeleri kapsamında haciz işlemlerinin başlatılmasına imkân sağlanabilmektedir. Böylelikle pek çok vatandaşımızı yakından ilgilendiren bu konu son zamanların en çok konuşulan konuları arasında bulunmaktadır.

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen bir önergeyle 2004 sayılı İcra İflas Kanunu'nun 78'inci maddesinin birinci fıkrasına, “Bu takdirde icra dairesi, tespit edilen mal, hak veya alacağı, elektronik ortamda haczeder” cümlesi eklenerek gündemimizde ki yerini almaktadır. Bu kapsam doğrultusunda elektronik ortamlar üzerinde bulunan haczedilebileceğin açıkça hükme bağlanmasıyla beraber pek çok vatandaşımız için üzücü haber geldi.

EVRAK TESLİMİ YAPMAYA GEREK YOK!


Hukukçular tarafından yapılan bilgilendirme sonrasında elektronik ortam üzerinde haciz işlemlerinin başlatılmasına yönelik yeni bir düzenleme yapılması doğrultusunda kesinleşmiş alacakların haciz yolu ile tahsilatı için yeni bir prosedürün uygulanması ön görülmektedir. Avukatların icra dair gitmesine gerek kalmadan ve icra memurları için evrak teslimlerinin elde yapılması gerek duyulmadan bilgisayar üzerinde gerekli işlemlerin başlatabileceğine dair gerekli açıklamalar yapıldı.

ELEKTRİK FATURALARINI ÖDEMEYENLERE KÖTÜ HABER GELDİ!

Yapılan açıklamalar kapsamında icra işlemleri ile ilgili kötü haber gelmesinin hemen ardından elektrik faturalarının birikmesine rağmen borçlarının ödenmemiş olan vatandaşlarımız için üzücü haber geldi. Bu zorlu süreç içerisinde elektrik faturalarını ödemeyen ya da taksitlendirmeyen vatandaşlarımız zora koşmaları kapsamında elektrik faturaları için de icra işlemlerinin uygulanabileceği ön görülmektedir.

Elektrik faturalarının ödenmesi ile alakalı olarak pek çok kurum ve kuruluş tarafından destek ödemelerinden yararlanabilir ve elektrik borcu ile haciz işlemlerini sebebiyet vermeme olanağına sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda pek çok vatandaşımız bu fırsatlardan yararlanması doğrultusunda büyük avantaj sağlayarak destek ödemelerinden faydalanabilmektedir. Bu kapsam doğrultusunda elektrik borçlarını ödemekten ziyade borçlarını taksitlendirme işlemlerini dahi başlatmayan bireyler için haciz işlemi uygulanacağı ön görülmesi ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu tarz aksi durumlar ile karşı karşıya kalmamak amacıyla detaylı açıklamaları inceleyebilir ya da kurum ya da kuruluşlardan verilen destek ödemelerinden yararlanarak haciz işlemlerine engel olma fırsatını elde edebilirsiniz.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR