Bu ödemelerinizi hemen geri alabilirsiniz! Tek yapmanız gereken bu başvuruyu yapmak!

Günümüzde her yıl iki eşit oranlarda emlak vergi ödemeleri yapılmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalar kapsamında tüm vergi çeşitlerin de uygulanan muaflık durumu emlak vergisinde de uygulandığını bildirmektedir.

Bu ödemelerinizi hemen geri alabilirsiniz! Tek yapmanız gereken bu başvuruyu yapmak!
Yayın Tarihi: 26.07.2020 16:33:00

Günümüzde her yıl iki eşit oranlarda emlak vergi ödemeleri yapılmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalar kapsamında tüm vergi çeşitlerin de uygulanan muaflık durumu emlak vergisinde de uygulandığını bildirmektedir.

Ancak günümüzde bu durumdan habersiz olan pek çok vatandaşımız her yıl düzenli olarak 2 defa emlak vergilerini ödemeye devam ediyor. Ancak muaf kategorisinde yer alan bireyler bu ödemeleri yapmaması gerektiği için yapılan açıklamalar kapsamında geriye dönük 5 yıl içerisinde ödenen emlak vergi ödemelerinizi iade alma olanağına sahip olabilirsiniz. Peki, emlak vergi muafiyetinden kimler yararlanabilir? Geriye dönük iade nasıl alınır? Başvuru işlemleri nasıl yapılır? İşte konuya dair tüm ayrıntılar…

Türkiye sınırları içerisinde evi, arsası, işyeri ya da dükkanı olan milyonlarca vatandaşımız bulunmasıyla birlikte yılda iki defa eşit oranlarda emlak vergileri ödeme zorunluluğu bulunmaktadır. Aslında her ne kadar bu durum bilinmese de bazı vatandaşlarımız için emlak vergi ödeme muafiyeti bulunmaktadır. Devlet tarafından tanınan bu fırsattan pek çok vatandaşımızın haberi olmadığı için her yıl ödemelerine devam ediyor. Emlak vergi ödemelerinden muaf olmasına rağmen haberi olmayan bireyler için müjdeli haberin gelmesiyle gündemimizde ki yerini alıyor.

Emlak vergi ödemelerinden muaf olunmasına rağmen ödemelerin yapılması durumunda geriye dönük 5 yıllık ödemlerini iade alma olanağına sahip olabiliyor. Peki emlak vergilerinden muaf olan bireyler kimler? Hangi şartlar kapsamında iade alınır? Başvuru işlemleri nereden ve nasıl yapılır? İşte konuya dair tüm ayrıntılar…

MÜJDELİ HABER GELDİ! EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLABİLİRSİNİZ!


Arsa, arazi, ev, işyeri ya da dükkan gibi gayrimenkul sahibi olan vatandaşlarımız için ödemekte zorunlu olan vergilerden bazı özel şartlar kapsamında bazı vatandaşlarımız için muafiyet söz konusu olmaktadır. Ülkemizde brüt yüz ölçümü 200 metre karenin altında bulunan ve tek meskene sahip olmasının yanı sıra tek meskenin intifa hakkına sahip olan bireyler için geçerli olmaktadır. Emlak vergi muafiyeti; kendisine bakmakla mükellef kimsesi olmayan ve 18 yaşını doldurmayan bireyler hariç olmak üzere, geliri olmadığını belgeleyen, gelirleri sosyal güvenlik kurumundan alan emekli, dul, yetim, ölüm ve maluliyet aylığından faydalanan kişiler muaftır. Ayrıca gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri, engelli vatandaşlarımız olmak üzere gerekli şartları yerine getirmeleri doğrultusunda her yıl düzenli olarak ödenmesi zorunlu olan emlak vergilerinden muaf olma hakkına sahip olabilmektedirler.

EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLMA ŞARTLARI AÇIKLANDI!

Yapılan açıklamalar kapsamında pek çok vatandaşımız tarafından araştırılan konular arasında vergiden muaf olma şartları bulunmaktadır. Bu kapsam doğrultusunda emlak vergisinden muaf olma şartları;
  • Hizmet karşılığı elde edilen ücret geliri,
  • Ticari ve mesleki faaliyet geliri,
  • Tarımsal faaliyet geliri,
  • Menkul ve gayrimenkul geliri,
  • Faiz geliri veya benzeri türde bir gelirinin olmaması
  • Geliri olmadığına dair bir belge ile meskeninin bağlı bulunduğu belediyenin mali hizmetler müdürlüğüne dilekçe ile taahhüt vererek başvuru yapanlar emlak vergisinden muaf tutulur.

TEK EVİ BULUNAN BİREYLER EMLAK VERGİSİNDEN YARARLANABİLİYOR MU?

Günümüzde pek çok vatandaşımız tarafından yanlış bilinen durumlar arasında tek evi bulunan kişilerin vergi muafiyeti bulunmaktadır. Ülkemizde tek evi ya da arsası bulunan bireyler vergi muafiyeti bulunmamaktadır. Tek evin olması ve bu evin 200 metre kareyi geçmemesi durumunda muafiyet durumunda faydalanma fırsatını elde edebilirsiniz. Ancak bunun için muaf olan kişiler kategorisinde yerinizi almanız gerekmektedir.

EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLAN KİŞİLER
  • Emekliler
  • Ev hanımları
  • Şehit düşen kişinin dul eşi ile yetim çocukları
  • Gaziler
  • Hiçbir geliri olmayan kişiler
     
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR