Bu para yardımı herkese verilebiliyor, tek yapılması gereken başvuru yapmak!

Devletimiz her alanda vatandaşlarına yardım yapmaktadır. Ancak devletin herkese aynı anda hızlı ulaşabilmesine imkân yok, bu nedenle eğer bir kişinin yardıma ihtiyacı varsa mutlaka başvuru yapması gerekiyor.

Bu para yardımı herkese verilebiliyor, tek yapılması gereken başvuru yapmak!
Yayın Tarihi: 23.05.2020 21:50:00

Devletimiz her alanda vatandaşlarına yardım yapmaktadır. Ancak devletin herkese aynı anda hızlı ulaşabilmesine imkân yok, bu nedenle eğer bir kişinin yardıma ihtiyacı varsa mutlaka başvuru yapması gerekiyor. Devletimiz mağdur olmuş olan tüm vatandaşlarına gerekli olan tüm yardımları yapıyor, özellikle belediye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ve Vefa Grupları aracılığı ile milyonlarca TL yardımlar dağıtıldı. Ancak ülkemizde yaşamakta olan öyle kişiler var ki onlar tamamen yardıma muhtaç kişiler. İşte o kişiler her ay devletten maaş alır gibi düzenli bir şekilde her ay 1460 TL maaş alıyor. Ancak bu maaşı alabilmenin çeşitli yolları var, özellikle her başvuran bu yardımlardan faydalanamaz. Sadece belirlenmiş olan şartları karşılayan ve karşılayacağını taahhüt eden kişiler devletten her ay 1460 TL maaş alabiliyor. İşte o kişilere ait tüm detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanlığı her ay Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na belirlenmiş olan maaş ödemeleri bütçesini gönderir. Gönderilen bu maaş içerisinde 1460 TL olan kısmı evde bakım hizmeti veren kişilere aittir. Evde bakım hizmetini verebilmek için ise bir engelli kişinin olması gerekiyor. Evde bakım maaşı alabilmek için kişiler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ait olan ve her ilçede bulunan birimlere başvuru yapmak zorundadır. Engelli olduğu için kendi bakımını yapamayan, mutlak suretle bakıma ihtiyacı olan kişilerin bakımını üstlenen kişiler devletten her ay düzenli olarak 1460 TL maaş alırlar. Evinde hasta yakınına bakan vatandaşlara ödenen bu ödemeler aylık olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ödeniyor. Bu ödemelerden yararlanmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken tüm şartları aşağıda belirttiğimiz gibidir.

KİMLER AYLIK 1460 TL İÇİN BAŞVURU YAPABİLİR?


Evde bakım maaşı ödemeleri için başvuru yapacak olan kişilerin başvuru esnasında herhangi bir yetkinliğe sahip olmasına lüzum yok. Herhangi bir engelli kişinin bakımını üstlenecek olan kişinin sadece hasta ve engelli olmaması yeterli olacaktır. Bunun için 16.12.2010 tarih ve 27787 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan” Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” kapsamında hastanelerden sağlık raporu alınması gerekiyor. Sağlık raporunda Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında engel oranı % 50 ve üzeri olup ağır engelli evet - hayır bölümünde evet ibaresi olması gerekiyor.  Ayrıca bakımı yapılacak olan vatandaşların başkasının yardımı ve bakımı olmadan günlük yaşamına devam edemeyecek olan tüm vatandaşlarımızın bakımını üstlenen kişilere asgari ücretin üçte biri denilen ancak her geçen ay zamlanan ve son tutarı 1460 TL olan ödemeler yapılır.

1460 TL İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?

1460 TL maaş alabilmek için öncelikle yukarıda belirttiğimiz gibi engelli ve en az yüzde 50 engel raporunun bulunması gerekmektedir. Kişinin eğer yüzde 50 ve aşağısında engel raporu bulunuyorsa başvuru işlemi geçersiz sayılacaktır. Bu nedenle evde bakım yapılacak olan kişinin mutlaka heyet tarafından onaylanmış en az yüzde 50 ve üzeri raporunun olması gerekiyor. Bu aşamadan sonra yapılacak olan işlem ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bizzat başvuru yapmaları gerekiyor.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR