Bu Paraları Almak için son Günler! 1000 - 1500 TL Çalışan Memur Çalışmayan İşçi Son Tarih 2020 Mart Ayı Mutlaka Alın

2020 yılında Devlet desteği olarak 10 kalemde ödemeler gerçekleştirilmeye devam ediliyor! 2020 yılı itibariyle Devlet desteğinden yararlanmak ve ödenen paraları almak için son tarih Aralık ayı! Aralık ayına kadar alınmayan ve özellikle binlerce kişinin bankalarda ve başvuru aşamasında unuttuğu

Bu Paraları Almak için son Günler! 1000 - 1500 TL Çalışan Memur Çalışmayan İşçi  Son Tarih 2020 Mart Ayı Mutlaka Alın
Yayın Tarihi: 25.03.2020 13:05:00

2020 yılında Devlet desteği olarak 10 kalemde ödemeler gerçekleştirilmeye devam ediliyor! 2020 yılı itibariyle Devlet desteğinden yararlanmak ve ödenen paraları almak için son tarih Aralık ayı! Aralık ayına kadar alınmayan ve özellikle binlerce kişinin bankalarda ve başvuru aşamasında unuttuğu devlet destekleri geri iade ediliyor! 2020 yılı Aralık ayı sonuna kadar alınabilecek Devlet desteklerini bu haberimizde sizler için hazırladık...

Devlet destekleri, 2020 yılı Mart ayı itibariyle tüm hızıyla sürüyor. Sosyal Devlet anlayışı çerçevesinde çeyiz yardımından cenaze yardımına, rapor parasından doğum izni ve emekli olmayana yaşlılık aylığına kadar pek çok kalemde devlet destekleri artarak devam ediyor. Muhtaç durumda ve ihtiyaç sahibi olanlar için 2020 yılı itibariyle 10 kalemde Devlet desteği ödemeleri sürüyor. Devlet desteklerinden ve karşılıksız yardımlardan yararlanmak için son tarih ise 2020 Aralık ayı. Bu paraları Aralık 2020'ye kadar almanız gerekiyor. Binlerce kişi paraları unutuyor ve unutulan paralar Hazine'ye ve ilgili kurumlara iade ediliyor. 2020 yılında ödemesi süren Devlet yardımları haberimizin devamında sizlerle...

2020 yılı içinde Alınması Gereken Ödemeler

Özel devlet destekleri ve yardımlar için son tarihler herhangi bir gün olabilir! Devlette paranızın kalıp kalmadığını E-Devlet üzerinden, bankalardan ve PTT şubelerinden sorgulatabilirsiniz. 2020 yılı Aralık ayına varıncaya dek almanız gereken devlet yardımları da bulunabilir.

Devletten Cenaze Yardımı

Ölen kişinin, hayatta olduğu dönemde 360 günlük sigorta prim ödemesi yapılmış ise Devletten cenaze yardımı ödemesi alınabilmektedir. Ölen kişinin, öldüğü tarihte sigortalı olmasına gerek bulunmuyor. Cenaze yardımı için devlet tarafından yapılacak ödemeler 5 yıl içinde zamanaşımına uğramaktadır. Bu nedenle ölenin eşi, çocukları veya kardeşinin ilgili kuruma başvuruda bulunması ve 2020 yılı itibariyle 716 TL olan Cenaze yardımı ödeneğini talep etmesi gerekmektedir. Cenaze yardımı ödemesi için bir dilekçe ile SGK şubelerine başvuruda bulunulmalıdır. 

Çeyiz Parası 

Yetim kız çocukları için Devlet, çeyiz yardımı yapıyor. 2020 yılında, 24 maaş tutarında olan Çeyiz yardımı, sgk'ya başvuru yapan ve yetim kalmış kız çocuklarına devlet tarafından sağlanan bir yardımdır. Kız çocuğunun SSK veya Bağkurlu anne veya babasının ölmüş olması halinde Devlet, evlenme hazırlığı yapan kız çocuğuna ölen anne veya babasının 24 maaşı tutarında tek seferlik çeyiz yardımı sağlamaktadır.


Çalışanlar için Rapor Parası

Çalışanın bir iş kazası yahut sağlık sorunu nedeniyle işgöremez olduğu günler için SGK tarafından Rapor parası ödenmektedir. Çalışanın raporlu olduğu günlerin ücreti işveren tarafından değil, Devlet tarafından ödenmektedir. Rapor parası, son 3 aylık kazanca göre en düşük 56.84 TL - 42.63 TL olmak üzere ödenmektedir.

Emzirme Parası

Süt parası olarak da bilinen Emzirme ödeneği, anne veya eşin SSK veya Bağkur'lu olup en az 120 gün sigorta prim ödemesi bulunması halinde ödenen, 178 TL tutarında Devlet yardımıdır. SGK il/ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunarak (doğumdan sonra 5 yıllık zamanaşımı süresi içinde) emzirme ödeneği yardımı alınabilmektedir.

Emekli Olamayana Toplu Para 

Yaş şartını tamamlamasına karşın sigorta prim ödeme gün sayısı şartını yerine getiremeyenler, SGK'dan toplu olarak ödedikleri primlerin iadesini isteyebiliyorlar. Böylece emeklilik yerine vatandaşa SGK tarafından toplu prim iadesi sağlanıyor. Bu işlem için de SGK'ya dilekçe ile başvurulması gerekiyor.

Engelli Vatandaşlara Evde Bakım Parası

%40 ve üzerinde engelli bulunduğu bir heyet raporu ile sabit olan yardıma ve bakıma muhtaç vatandaşlara evde bakım parası ödemesi yapılıyor. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve engelliliği %40 ve üzerinde olan vatandaşlara Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ayda 818 TL maaş bağlanıyor. Ayrıca bu kişiler sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlandırılıyor. Evde bakım parası için başvuruda bulunan kişinin bir gelirinin olmaması yahut 607 TL'yi aşmaması şartı aranıyor.

Aynı çatı altında yaşayarak engelli vatandaşa bakanlara ise ayda 1.305 TL devlet desteği ödeniyor. Evde bakım parası için Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il/ilçe teşkilatlarına başvuruda bulunulabiliyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR