Bu şartları karşılayanlar her ay 445 TL ödeme alacak! Hemen başvuru yapın!

Devletimiz, her daim sosyal devlet olmanın avantajlarını vatandaşlarımıza sunmaktadır. Öyle ki başlatılan yeni uygulamalarla beraber yüz binlerce vatandaşımızın emeklilik döneminde aile yardımı ödemeleri almaları hususunda önemli adımlar atılmıştır. Vatandaşlarımızın emeklilik dönemlerinde de çocuk

Bu şartları karşılayanlar her ay 445 TL ödeme alacak! Hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 6.07.2020 22:38:00

Devletimiz, her daim sosyal devlet olmanın avantajlarını vatandaşlarımıza sunmaktadır. Öyle ki başlatılan yeni uygulamalarla beraber yüz binlerce vatandaşımızın emeklilik döneminde aile yardımı ödemeleri almaları hususunda önemli adımlar atılmıştır. Vatandaşlarımızın emeklilik dönemlerinde de çocuk yardımı alabilmelerini sağlayan yeni uygulamalarla beraber artık emekli vatandaşlarımızın da çocuk parası almaları mümkün hale gelecek. Devletimiz her çocuk için 445 TL ödeme yapacak. Yapılacak olan ödemelerin tamamı vatandaşlarımıza karşılıksız olarak verilecek ve herhangi bir geri ödeme talep edilmeyecek. Bu kapsamda vatandaşlarımızın ilgili kanun teklifinden hızlı bir şekilde haberdar olmaları ve gerekli kamuoyunu oluşturmaları bekleniyor. Türkiye Emekliler Derneği’nin yaptığı açıklamalara göre emekli kişilerin de çocuk yardımı parası alabilmek için sadece bir merkezden başvuru yapılması yetmiyor. Bu nedenle sosyal medya hesaplarından gerekli kamuoyunun oluşturulabilmesi için destek bekleniyor.

Mevcut durumda çalışan memurların çalışmayan eşleri için 332 TL, 0 ve 6 yaş arası çocukları için 73 TL, 6 yaş ve üstü çocuklar için ise 36 TL ödeme almaları gerekiyor. Ancak yapılan düzenlemelerle beraber memur çalışanın çalışmayan eşi için 445 TL, 0 ve 6 yaş arası çocukları için 95 TL, 6 yaş ve üzeri olan çocukları için ise 56 TL ödeme almaları emekli kişilerin ve özellikle Türkiye Emekliler Derneği’nin dikkatini çekmiştir. Emekli kişilerin herhangi bir ödeme almıyor olması her ne kadar can sıkıcı bir durum olsa da bu durumu düzeltebilmek ve emekli kişilerinde çocuk yardımı alabilmelerini sağlamak yine emeklilerin kendi ellerinde olan bir avantaj olarak görülüyor. Milyonlarca emekli kişinin de 445 TL ödeme almaları gerekirken herhangi bir ödeme almıyor olması bu durumun düzeltilemez olduğundan değil gerekli kamuoyunun bir türlü yaratılamamasından kaynaklanmaktadır. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), çalışırken yapılan aile yardımlarının emekli olunduğunda ödenmemesinin önemli bir gelir kaybına neden olduğunu belirterek, "Aile yardımının emeklilik döneminde de devam etmesini sağlayacak mevzuat değişikliklerine gidilmesini istiyoruz" diyor. Peki, emekliye 2020 güncel eş ve çocuk yardımı kaç TL?

EMEKLİYE EK GELİR İMKÂNI GELİYOR

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği yazılı başvurular sonucunda emekli kişilerin de memur çalışanlarla aynı şekilde çocuk parası almak istediklerini belirttiler. Emeklilerin herhangi bir sosyal haktan yararlanamıyor olması,  çok can sıkıcı bir durum gibi görünüyor olsa da gerekli başvurular her daim yapılıyor. , "Aile yardımının emeklilik döneminde de devam etmesini sağlayacak mevzuat değişikliklerine gidilmesini istiyoruz" şeklinde açıklama veren Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) yetkilileri,  konu ile alakalı sürekli olarak çalışmaların yapıldığını belirtiyor.


GÖZLER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KARARINDA

2017 yılından bu yana en az 45 defa başvuru yapan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) gözlerin artık Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği kararlara dikkat edilmesini talep ediyor. Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan, vereceği kararlar doğrultusunda milyonlarca vatandaşımızın ek gelir elde edebilmesini sağlamış olacak.

MEMURLARA VERİLEN ÖDENEKLER ARTIYOR

Çalışan memurların çalışmayan eşleri için 332 TL, 0 ve 6 yaş arası çocukları için 73 TL, 6 yaş ve üstü çocuklar için ise 36 TL ödeme almaları gerekiyor. Ancak yapılan düzenlemelerle beraber memur çalışanın çalışmayan eşi için 445 TL, 0 ve 6 yaş arası çocukları için 95 TL, 6 yaş ve üzeri olan çocukları için ise 56 TL ödeme almaları emekli kişilerin ve özellikle Türkiye Emekliler Derneği’nin dikkatini çekmiştir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR