Bu Şartları Taşıyan Vatandaşlara 1460 TL Destek Ödemesi Yapılacak!

Koronavirüs salgını nedeniyle destek ödemeleri büyüyerek devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 4 milyon 400 bin aileye 1000 TL'lik destek ödemesi gerçekleştirildi. 3. Faz yardımlar da geliyor. Devletten nakit para yardımı vatandaşlara hızla ulaştırılıyor.

Bu Şartları Taşıyan Vatandaşlara 1460 TL Destek Ödemesi Yapılacak!
Yayın Tarihi: 9.04.2020 22:38:00

Koronavirüs salgını nedeniyle destek ödemeleri büyüyerek devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 4 milyon 400 bin aileye 1000 TL'lik destek ödemesi gerçekleştirildi. 3. Faz yardımlar da geliyor. Devletten nakit para yardımı vatandaşlara hızla ulaştırılıyor. Şartları taşıyan ve başvuru yapan vatandaşlara ödeme yapılacak. Sosyal yardımlar için başvuru nasıl ve nereye yapılır? Haberimizin devamında sizler için hazırladık...

Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşa destek ödemeleri sürüyor. Devlet, imkanlarını seferber ederek zorlu günleri vatandaşın iyi şartlarla atlatması için gereken adımları atıyor. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı üzere, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplamda 4 milyon 400 bin aileye 1000'er TL'lik nakit desteği ödemesi yaptı. Toplamda 4,4 milyar TL'lik desteğin ardından 3. faz yardımlar da başlayacak. İhtiyaç sahibi ve muhtaç konumda olan tüm vatandaşlar Devlet'ten sosyal yardım ve sosyal hizmet alabiliyor. Bu süreçte Devlet vatandaşın mağdur olmaması için tüm imkanlarını seferber ediyor.

HASTA VE HASTA YAKINLARINA KORONA DESTEĞİ

Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal destekler sürerken, hasta ve hastalara bakmakla yükümlü olan kişilere devlet tarafından nakit para yardımı yapılacak. Tüberkuloz ve SSPE hastası olanlara devletten nakit yardımının detayları ilerleyen günlerde belli olacak.


KRONİK HASTALIĞI OLANLARA DEVLET DESTEĞİ

Kronik hastalığı bulunan vatandaşlara da devlet desteği sunulacak. Tüberkuloz ve SSPE hastalığı olan vatandaşlara nakit para yardımı gerçekleştirilecek. 

Bakanlığın resmi internet adresinden yapılan duyuruda, Tüberkuloz ve SSPE hastalığı bulunanlara ve bu hastalara bakmakla yükümlü kişilere nakit yardımı yapılacağı bildirildi.  Mütevvelli Heyeti tarafından onaylanan ve Halk Sağlığı Yönetim Sisteminden hastalık bilgileri alınan kişilere evrak talep edilmeden 1.460,61 TL ödeneceği açıklandı.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Sosyal yardımlar için başvurular nereye yapılacak? Hasta ve hasta yakınları, il veya ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubelerine başvuru yapabilirler. Başvurular en kısa sürede sonuçlandırılarak tarafınıza SMS'le bildirilecektir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR