Bu şartları uygulayanlar hemen emekli olabiliyor! İşte SGK’nın yaptığı resmi açıklama

Emeklilik günümüzde pek çok bireyin en büyük hayalleri arasında bulunmasıyla beraber erken emeklilik ise rüyaları süsleyen konular arasında bulunmaktadır. Günümüzde sigorta prim ödemelerini gerçekleştirmelerine rağmen herhangi bir şekilde diğer emeklilik şartlarını yerine getirememesi sebebiyle emek

Bu şartları uygulayanlar hemen emekli olabiliyor! İşte SGK’nın yaptığı resmi açıklama
Yayın Tarihi: 7.09.2020 18:21:00

Emeklilik günümüzde pek çok bireyin en büyük hayalleri arasında bulunmasıyla beraber erken emeklilik ise rüyaları süsleyen konular arasında bulunmaktadır. Günümüzde sigorta prim ödemelerini gerçekleştirmelerine rağmen herhangi bir şekilde diğer emeklilik şartlarını yerine getirememesi sebebiyle emekli olma olanağına sahip olamayan milyonlarca vatandaşımız bulunmaktadır. SGK tarafından konu ile alakalı beklenen haberin gelmesiyle beraber dikkatleri üzerine çekerek milyonlarca vatandaşımız için müjdeli haber geldi. Emekli olmak isteyen bireyler 1999 tarihinden öncesinde sigorta başlangıcı olması önemli unsurlar arasında bulunması ile beraber bu vatandaşlarımız için büyük fırsatlar meydana geldi. Yapılan açıklamalar dâhilinde bu kesim içerisinde bulunan vatandaşlarımız erken emeklilik hakkına sahip olabilecek.

Erken emekli olmak isteyen bireylerin öncelikle belirlenen şartlara uyum sağlaması gerekmektedir. 1999 tarihi öncesinde emeklilik hakkına sahip olabilen vatandaşlarımız için erken emeklilik kapısı açılması ile umut kaynağı olundu. Peki, erken emeklilik şartları nelerdir? Erken emekli olmak için başvuru nasıl yapılacak? Gibi pek çok soru gündemimizde bulunuyor. Erken emeklilik için milyonlarca vatandaşımız araştırmalarını sürdürmesiyle beraber pek çok vatandaşımız için belli başlı faktörler ön plana çıkmaktadır.

SGK’DAN MÜJDELİ HABER! ERKEN EMEKLİ OLABİLİRSİNİZ!


Emekli olmak isteyen vatandaşlarımız için müjdeli haber gelmesi ile beraber 3600 prim gün sayısının doldurmak önemli unsurlar arasında bulunmaktadır. En az 15 yıl çalışmış olmak ve 4A, 4B ve 4C sigorta gruplarından birileri ile çalışmış olmak önemli unsurlar arasında bulunması ile beraber dikkatleri üzerine çekmektedir. Milyonlarca vatandaşımız bu olanakları değerlendirebilmek adına araştırmalarını sürdürmeye devam etmektedir. Ülkemizde emekli olan kişilerin sayısı 12,8 milyon kişiye ulaşım sağlamak isteyen bireyler için emeklilik fırsatları sunulmaya başlamış bulunmaktadır. Sigorta başlangıçları ile ilgili belirlenen önemli unsurlar dahilinde pek çok vatandaşımız bu fırsatları değerlendirebilecektir.
SGK tarafından gelen son dakika müjdeli haberler sonrasında milyonlarca vata
ndaşımız bu fırsatları değerlendirebilmek adına dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış bulunmaktadır. Milyonlarca vatandaşımız için sunulan olanaklar ile beraber pek çok birey için sunulan bu fırsatlar 1999 tarihinden önce sigorta başlangıcı olan vatandaşlarımızı yakından ilgilendiriyor. Gelen müjdeli haber ile belirlenen şartlara uyum sağlayan bireyler direkt emekli olma olanağını elde edebilecek.

KADINLAR İÇİN DOĞUM BORÇLANMASI!

Kadınlar sigortalı olarak çalışma hayatını sürdürmesi ile beraber erken emekli olma fırsatı doğum borçlanması adı altında gündemimizde ki yerini almaktadır. Milyonlarca vatandaşımız için sunulan olanaklar ile beraber dikkatleri üzerine çekmektedir. Kadınlar doğum öncesi ve sonrasında SGK tarafından doğum borçlanmasına tabii tutularak 3 çocuk için elde edilen erken emeklilik süresi 6 yıl olarak belirlenmiştir. Milyonlarca vatandaşımız bu olanaklar karşısında kadın doğum borçlanması ile erken emeklilik olanağına sahip olabilecektir. Bu kapsam doğrultusunda belirlenen şartlar şu şekilde belirlenmiştir.

DOĞUM BORÇLANMASININ ŞARTLARI
  • Sigortalı olarak çalışan kadının doğumdan sigorta başlangıcı olmalıdır.
  • Doğumdan sonra adına prim ödenmemesi gerekir.
  • Borçlanacağı sürede çocuğunun yaşaması gerekmektedir.
  • Ayrıca İlk doğumunu yaptıktan sonra iki yıl dolmadan ikinci doğumunu yapan kadın sigortalı, ilk doğumdan ikinci doğuma kadar geçen süre ile ikinci doğum için borçlanabileceği iki yıllık sürenin toplamı kadar geçen süreyi borçlanılabilir.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR