Bugün almayan Yarın alsın! Son kez duyuruldu: PTT'den 3500 TL ödeme

Bugün almayan Yarın alsın! Son kez duyuruldu: PTT'den 3500 TL ödeme

Bugün almayan Yarın alsın! Son kez duyuruldu: PTT'den 3500 TL ödeme
Yayın Tarihi: 23.11.2023 18:15:00

Geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara umut ışığı olan bir gelişme yaşandı. PTT, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sağlanan 3500 TL'lik aylık ödemelerin başvurularını almaya başladı. Bu önemli destek, ekonomik zorluklarla mücadele eden yaşlı vatandaşların hayatına dokunacak nitelikte. Kasım ayı itibarıyla başvurular alınmaya başlandı. Peki, 3500 TL nakit desteği kimlere verilecek ve başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın duyurusuna göre, 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar için kasım ayından itibaren başlayacak olan aylık 3500 TL ödemeler, PTT aracılığıyla dağıtılacak. Bu destek, yaşlı vatandaşların maddi sıkıntılarını hafifletmek amacıyla sağlanıyor.

Başvurular, yaşlı vatandaşların T.C. kimlikleri ile PTT şubelerine başvuruda bulunmalarıyla gerçekleştirilebilecek. Ayrıca, Ziraat Bankası IBAN numaraları üzerinden de ödemeler alınabilecek. Bu adımlar, destekten faydalanmak isteyen yaşlı vatandaşlar için oldukça basit ve erişilebilir.

Bu önemli destekten yararlanmak isteyen yaşlı vatandaşlar için belirli şartlar bulunuyor. 65 yaşını doldurmuş olmak, herhangi bir gelire sahip olmamak ve üzerine kayıtlı herhangi bir mal varlığının bulunmaması gibi kriterler, başvuru şartları arasında yer alıyor. Bu kapsamda uygun olan vatandaşlar, devlet tarafından sağlanan sosyal yardım ödemelerinden faydalanabilecekler.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR