Çağrı filminin efsane oyuncusu hayata gözlerini yumdu

1977 yılında Mustafa Akad'ın yönetmenliğini yaptığı Çağrı filminde Kabe’de ilk ezanı okuyan Bilal-i Habeşi’ye hayat veren Ali Ahmed Salem 81 yaşında yaşamını yitirdi. İşte detaylar...

Çağrı filminin efsane oyuncusu hayata gözlerini yumdu
Yayın Tarihi: 17.09.2019 12:05:00

1977 yapımlı Çağrı (The Message) filminin hafızalara kazınan sahnelerinden biri Bilal-i Habeşi'nin Kabe'de ilk ezanı okuyarak Müslümanları namaz kılmaya çağırdığı anlardı. İşte bu sahneye imza atan ve filmde Bilal-i Habeşi'yi Libyalı oyuncu Ali Ahmet Salem canlandırmıştı.

Uzun yıllardır hastalıkla mücadele eden 81 yaşındaki oyuncu Ali Ahmet Salem dün hayata gözlerini yumdu.



Bilal- Habeşi Rolüne Muhammed Ali Talip Olmuştu


Senaryosu, yönetmenliği ve oyunculuklarıyla çok beğenilen ve tarihe geçen Çağrı filminin hazırlıkları sırasında Bilal- Habeşi rolüne efsanevi boksör Muhammed Ali talip olmuştu. Ancak usta yönetmen Mustafa Akkad, bu talebi filmin mesajının önüne geçeceğini düşüncesiyle reddetmişti.



Arap Dünyasının En Etkili 48 İsmi Arasındaydı

1945 Bingazi doğumlu olan Ali Ahmet Salem radyo yayıncısı olarak sektöre girdi. Daha sonra Libya televizyonunda spikerlik yaptı. Birçok programa imza atan Salem, şöhreti Çağrı filmiyle yakaladı. Sonrasında Çöl Aslanı filminde de yönetmen yardımcılığı yapan Ali Ahmet Salem ardından oyunculuğu bıraktı. 

2017 yılında Kahire’deki Arap Bilgi Bakanları Konseyi tarafından Arap dünyasının etkili 48 ismi arasında gösterilmiş ve ödül almıştı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR