Çalışma Bakanı’ndan müjde! Emekliler için Kurban Bayramı ikramiyeleri yolda! Öne Çekiliyor

Müslümanlar için en önemli aylardan bir tanesi olan Kurban Bayramı yaklaşıyor. Ancak emekli vatandaşlarımız için bu ayın birden fazla önemi var. Emekli kişilerin her Kurban Bayramı sürecinden önce devletten aldıkları ödemeler sebebiyle emekli Kurban Bayramı ikramiyesi adı verilen yeni bir ödeme..

Çalışma Bakanı’ndan müjde! Emekliler için Kurban Bayramı ikramiyeleri yolda!  Öne Çekiliyor
Yayın Tarihi: 15.06.2020 15:26:00

Müslümanlar için en önemli aylardan bir tanesi olan Kurban Bayramı yaklaşıyor. Ancak emekli vatandaşlarımız için bu ayın birden fazla önemi var. Emekli kişilerin her Kurban Bayramı sürecinden önce devletten aldıkları ödemeler sebebiyle emekli Kurban Bayramı ikramiyesi adı verilen yeni bir ödeme modeli oluştu.

Devletimiz sosyal açıdan her türlü ihtiyacı olan kişiye yardımlar yapıyor. Özellikle Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı öncesinde 13,2 milyon emekli kişiye yapılacak olan Kurban Bayramı ikramiye ödemesi ile beraber bu yılın tüm bayram ikramiye ödemeleri tamamlanmış olacak. Yıl içerisinde emekli vatandaşlarımız iki defa ikramiye ödemesi alabiliyor. Birincisi Ramazan Bayramı süreci bir diğer ise Kurban Bayramı ikramiye ödemesidir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 'Bayram Öncesi Emekli Vatandaşlarımıza Bir Müjde Açıklayabiliriz'' dedi. Bu açıklamalardan sonra tüm emeklilerin gözü kulağı hükümetten ya da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan gelecek olan açıklamalara çevrildi. İşte tüm ayrıntılar…

Kurban Bayramı için son günleri saymaya başladık. Başladık ancak her yıl ödenmekte olan emekli Kurban Bayramı ikramiyesi henüz ödenmedi. Hükümetten henüz bu konu ile alakalı net bir cevapta gelmemişti. Ancak bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada emekli Kurban Bayramı ikramiye ödemeleri ile alakalı sürpriz bir gelişmenin olabileceğini ifade etti. Ülkemiz genelinde yaklaşık olarak 13 milyon emekli vatandaşımız yaklaşan kurban bayramı nedeni ile kendilerine ödenecek olan bayram ikramiyelerinin bayram öncesinde hesaplarına yatırılıp yatırılmayacağı hakkında çeşitli şüphelere girdiler. Ülkemizde bulunan 13,2 milyon emekli vatandaşımız için yapılacak olan emekli Kurban Bayramı ikramiye ödemeleri için son günler…

EMEKLİ KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklama sonucunda emekli Kurban Bayramı ikramiyeleri konusunda en net cevabı sonunda verebildi. Pek çok farklı ekonomik sorunun cevabını veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sonunda emekli kurban bayramı ikramiyeleri konusunda doğru cevabı verebildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk “Emekli vatandaşlarımıza her bayram öncesi verdiğimiz emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak erken ödeme şeklinde bir beklenti oluştuğunu biliyoruz. Hazine Ve Maliye Bakanlığı ile bu konuda bir çalışma yapıyoruz. Ödeme takvimini en kısa zamanda belirleyeceğiz.” dedi.

EMEKLİLERE BİR SÜRPRİZ OLABİLİR!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak açıklamalarının devamında ise “Henüz ödeme zamanı konusunda bir karar verildiğini söyleyemem. Ancak çalışmalarımız sürüyor. Uygun olması durumunda emekli vatandaşlarımıza bir müjde açıklayabiliriz. Bunu bize zaman gösterecek.” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Emekli Kurban Bayramı ikramiyeleri konusunda en net cevap sonunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından verildi. Bu zamana kadar emekli kurban bayramı ikramiyelerinde hiç zam yapılmamıştı. Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bu konuda oluşan zam beklentisinin Kurban Bayramı'nda karşılanamayacağını alenen kabul etti.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR