Taşeron ve Asgari Ücretli İşçilere Yapılacak Zam Teklifi belli oldu! Yüzler Gülecek

Taşeron işçi maaşlarında yapılacak düzenlemeler binlerce vatandaş tarafından merak ediliyor. Gündemde yer alan ek zam düzenlemeleri yaklaşık dokuz yüz bin taşeron işçinin gelecek olan bir kaç yılını etkileyecek.

Taşeron ve Asgari Ücretli İşçilere Yapılacak Zam Teklifi belli oldu! Yüzler Gülecek
Yayın Tarihi: 24.09.2020 11:16:00

Taşeron işçi maaşlarında yapılacak düzenlemeler binlerce vatandaş tarafından merak ediliyor. Gündemde yer alan ek zam düzenlemeleri yaklaşık dokuz yüz bin taşeron işçinin gelecek olan bir kaç yılını etkileyecek. 2020 TİS görüşmeleri sağlanması ile maaş belirlemesi ve de kadroya alınma süreci düzenlemelerinin iptali öngörülmektedir. Gözler Çalışma Bakanlığı'nın Tis görüşmelerine çevrilmiş durumda.

Pandemi Süreci Görüşmeleri Etkilemişti

Bilindiği üzere Mayıs ayı içerisinde görüşmeler Ağustos ayı içerisine ertelenmişti. Taşeron işçi sözleşme süresi 31 Ekim' de son bulacak. Sözleşmenin sona ermesi ile başlayacak olan bu yeni dönemde taşeron işçi maaşlarına getirilmesi gereken zam oranları binlerce kişi tarafından merak edilmektedir. 

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Yeni Bir Yazı Gönderildi

Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir yazı gönderilmiştir. Gönderilen bu yazı da yüzdelik dilimlere yer verilmiştir. Yanı sıra gündemde olan başka bir konu ise taşeron işçi maaşlarına yüzdelik oranda zam yapılmasıdır. Yetkili olan işçi sendikası ve Çalışma Bakanlığı'nın anlaşmaya varması sonucunda taşeron işçi maaşlarına zam yapılması beklenmektedir. 

Taşeron İşçi Maaş Oranı 

Yeni dönemde işçi maaşlarına yapılacak olan zam oranının 2017 senesine oranla daha tatmin edici olması işçi vatandaşlar tarafından beklenmektedir. Yüksek olan enflasyon oranları ile birlikte işçi sendikalarının enflasyona paralel olarak zam teklifi sunma hakkı meydana gelmiş durumda.

Yüzdelik Oran İçin Mahkeme

 Maaşları etkileyecek olan başka bir düzenleme biçimi ise yüzdelik birim düzenlemesiydi. Gelen son habere göre yüzdelik dilim düzenlemeleri için mahkemeler olumlu bir sonuca ulaştı. Ulaşılan bu sonuç ile birlikte yapılacak TİS görüşmelerinde Çalışma Bakanlığı ve İşçi Sendikasının ortak bir paydada buluşması beklenmektedir. Yüzdelik düzenlemesi yapıldığı takdirde kadroya dâhil olmadan önce yüksek miktarda maaş alan işçilerin almış olduğu maaş oranının asgari ücret oranı çerçevesinde yeni maaş alması beklenmektedir. 

Yüzdelik Dilim Baz Alınarak Yapılacak Olan Yeni Düzenleme

Alınan mahkeme kararı sonucunda tüm işçiler adına düzenleme yapılması gündemdedir. Bakanlık ve İşçi Sendikası tarafından alınacak karar ile yüzdelik dilimin çalışan tüm işçiler için uygulanması beklenmektedir. Yanı sıra daha önce maaş zamları için taşeron işçilerin beklemiş olduğu zam oranı % 15 olarak biliniyordu. Daha önceki dönemlerde alınan kara ile uzun zamandır % 4 zam alan taşeron işçiler tarafından bu zam oranının daha fazla artması beklenmektedir. 

Düzenlemenin Kabul Edilirse Değişecek Olanlar

Kadroya alınmadan önce taşeron işçiler asgari ücret tutarından %10 daha fazla maaş alıyor ise kadrolu olarak çalışmaya başladıktan sonra daha önce almış olduğu maaş oranı daha sonrası için hesaplanarak düzenleme yapılacak. Başka bir ifade ile yapılacak olan bu hesaplama sonucunda işçi daha önce almış olduğu maaş üzerinden diğer zam oranını alabilecek. Yapılacak olan bu düzenleme ve hesaplama ile maaş oranı belirlenecek. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR