Çanakkale yangınında son durum ne?

Çanakkale Kepez'deki yangın şehir merkezine ulaştı. Geceden beri çalışan ekipler yangını hala kontrol altına alamadı.

Çanakkale yangınında son durum ne?
Yayın Tarihi: 23.08.2023 11:31:00

Dün büyük bir hızla yayılan ve şehir merkezine kadar ilerleyen Çanakkale'de orman yangını hala sürüyor.

Çanakkale tarihinin en büyük yangını ile karşı karşıya. Dün Kepez ormanında başlayan yangın rüzgarın etkisiyle şehir merkezine kadar ilerledi. Pek çok köy boşaltılırken, devlet hastanesi ve üniversite tahliye edildi.


Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'de dünden beri bir türlü söndürülmeyen yangınla ilgili son durum hakkında bilgi verdi. Yumaklı, ''Yangının ilerlemesi durduruldu. Alevlerin etrafı ekiplerimiz tarafından çevrilmiş vaziyette. Düne göre daha avantajlıyız, parametreler daha iyi. Öğleden sonra resmi daha net bir şekilde görebileceğiz'' açıklamasında bulundu.

Çanakkale'de başlayan orman yangını 20 saati aşkın süredir devam ediyor. Tahliye edilen yerleşim yeri sayısı 9'a yükselirken, Çanakkale Boğazı gemi geçişlerine kapatıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "9 köy tahliye edildi. 337 hane ve 1251 vatandaşımız yaşamaktaydı. Ulupınar Köyü'nde 5 ev, Yağcılar Köyü'nde de 4 ev, bunlardan 3'ü kullanılmayan hasar görmüş vaziyette. 85 küçükbaş 3 de büyükbaş olmak üzere bir hayvan zayiatı var. 10 da ahır ve ağıl hasarı söz konusu. Devlet hastanesiyle ilgili, üniversite ile ilgili herhangi bir risk yok. Yangının etrafı ekiplerimiz tarafından çevrilmiş vaziyette. Yangının ilerlemesini arkadaşlarımız durdurmuş vaziyetteler. Rüzgar şartları bu şekilde devam ederse, öğleden sonra akşamüstüne doğru genel resmi daha net şekilde görebileceğiz." açıklamasında bulundu.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR