Çanakkale'de orman yangını kontrol altına alınamıyor!

Çanakkale Merkez'de çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışıyor.

Çanakkale'de orman yangını kontrol altına alınamıyor!
Yayın Tarihi: 22.08.2023 17:30:00

Çanakkale merkeze bağlı Kayadere köyü yakınlarında başlayan orman yangınına ekipler havadan ve karadan müdahaleye ediyor ancak yangın hala kontrol altına alınamadı.

Türkiye'nin en kıymetli illerinden Çanakkale'de, Damyeri mevkisindeki ormanda saat 12.30 sıralarında yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait çok sayıda ekip sevk edildi. Kayadere köyü ile Damyeri mevki tedbir amaçlı boşaltılırken  Çanakkale-Çan karayolu da trafiğe kapatıldı.

Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamada "İlimiz merkez Kayadere köyü civarında devam eden orman yangınına orman ekiplerimiz havadan ve karadan müdahale etmektedir. Damyeri mevki tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu kız öğrenci yurdunda misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları da önemlidir." denildi.

Çanakkale'deki orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ederken pek çok hayvan da telef olmak üzere. Kayadere de köylüler hayvanlarını kurtarmak için hayvanları boş arazilere götürmeye çalışıyor.
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR