Canlı Yayında Cumhurbaşkanı Açıkladı 🔴 15 Milyon Emekli İçin Kök Maaş Onaylandı ve Maaşlar Değişti

Canlı Yayında Cumhurbaşkanı Açıkladı 🔴 15 Milyon Emekli İçin Kök Maaş Onaylandı ve Maaşlar Değişti

Canlı Yayında Cumhurbaşkanı Açıkladı 🔴 15 Milyon Emekli İçin Kök Maaş Onaylandı ve Maaşlar Değişti
Yayın Tarihi: 18.10.2023 21:15:00

Son hükümet kabine toplantısının ardından gözler, memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Memurlar için müjdeli haberlerin ardından bu sefer emekli maaşları gündeme oturdu. Kritik bir döneme giren 15 milyon emekli için refah payı ve ek iyileştirmelerle en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merak konusu haline geldi.

Temmuz ayı görüşmeleri doğrultusunda emekli ve memurlara %25 zam uygulandı. Ancak SSK, Bağ-kur ve Memur Emeklisi için yapılan bu zam sonrasında bile en düşük emekli maaşı 7,500 TL olarak kaldı. Kök maaş üzerinden hesaplanan bu artış, emeklilerin aylık masraflarını karşılamada yetersiz kaldı.

Memurların maaşlarına yapılan 8,077 TL'lik seyyanen artışın ardından gözler emekli maaşlarına çevrildi. Emeklilerin maaşlarının iyileştirilmesi talepleri hükümet tarafından değerlendirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Şimşek, "En düşük emekli maaşını iyileştirmek için talimatları aldık ve çalışmaları başlattık" açıklamasını yaptı. Bu nedenle meclisten gelecek haberi bekliyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu konuda önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşlarla bir araya gelip emeklilerin sorunlarını dinledi. Erdoğan, "Memurlarımıza bu zamlar gelirken emeklilere hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, "Taleplerinize kayıtsız kalmadık" diyerek, emekli maaşlarının iyileştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti ve ekledi, "Tüm imkanlarımıza hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek isterim."

2024 emekli maaş zammı, 6 aylık enflasyon verileri, refah payı ve ek iyileştirmelerle birlikte Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandıktan sonra netleşecek. Emekliler için umutlu bir dönemdeyiz ve iyileştirmeler bekleniyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR