Celal Şengör ve İlber Ortaylı: Filistinli demek toprak satan demektir

Oğuzhan Uğur'un, Mevzular Açık Mikrofon adlı programına konuk olan Celal Şengör ve İlber Ortaylı "Filistin topraklarını sattı mı?" sorusuna yanıt verdi.

Celal Şengör ve İlber Ortaylı: Filistinli demek toprak satan demektir
Yayın Tarihi: 11.10.2023 18:00:00

Günlerdir İsrail - Filistin savaşında sosyal medyada herkes birbirine girdi. Filistin ve İsrail arasında taraf olanlar ve olmayanlar arasındaki yaşanan tartışmalarda en çok merak edilen konu Filistinlilerin tarihte toprak satıp satmadığı oldu.

Filistin ve İsrail arasında yaşanan savaşa dair Oğuzhan Uğur geçtiğimiz gün yaptığı Filistin yorumu ile tepki almıştı. Uğur "Filistinliler, açgözlü dedelerinin sattıkları topraklar üzerine kurulmuş İsrail’e intihar saldırısı yaptı" diyerek tweet atmıştı. 

Oğuzhan Uğur, bu haftaki Mevzular Açık Mikrofon programına konuk olarak Celal Şengör ve İlber Ortaylı’ya "Filistin topraklarını sattı mı?" sorusunu yöneltti. İkilinin cevabı daha program yayınlanmadan paylaşılan bir kesitle gündem oldu.


BEKLENEN İSİMLERDEN YORUM GELDİ

İsrail-Filistin arasında yaşanan savaş sosyal medyanın gündeminde. İki tarafa dair yorumlar sürerken beklenen yorum ve cevap geldi. Oğuzhan Uğur, geçtiğimiz gün Twitter yeni adıyla X adlı platformda konuya dair  "Filistinliler, açgözlü dedelerinin sattıkları topraklar üzerine kurulmuş İsrail’e intihar saldırısı yaptı ifadelerini kullanmıştı. Uğur'un bu sözlerine bazı kullanıcılar tepki göstermişti.

Oğuzhan Uğur, Mevzular Açık Mikrofon programına konuk aldığı Celal Şengör ve İlber Ortaylı’ya "Ben çok yeni bir dayak yedim. Filistin topraklarını sattı mı?" sorusunu yöneltti. Şengör ve Ortaylı "Filistin toprak satmadı diyenler zır cahillerdir. Filistinli demek toprak satan demektir yanıtını verdi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR