ÇKS Kaydı Olanlar 5 Bin TL İkramiye Alacak Mı?

ÇKS Kaydı Olanlar 5 Bin TL İkramiye Alacak Mı?

ÇKS Kaydı Olanlar 5 Bin TL İkramiye Alacak Mı?
Yayın Tarihi: 20.11.2023 17:50:00

Gündemi sarsan bir soruyla karşı karşıyayız: "Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi olan emeklilere 5000 TL'lik Cumhuriyet ikramiyesi verilecek mi?" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Ekim 2023 tarihli Kabine toplantısında duyurduğu emekli ikramiyesi, ÇKS belgesine sahip emeklileri mağdur bırakmıştı. Şimdi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın açıklamaları ve yapılan düzenleme talepleriyle konunun ne yöne evrileceğini inceleyelim.

Emekli çiftçiler, Hükümet'in Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak duyurduğu 5 bin TL'lik ikramiyeden yararlanamamanın sıkıntısını yaşıyor. Ancak, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçi emeklilerinin bu durumda mağdur olduğunu belirterek, konuya dikkat çekti. Çiftçiler, AK Parti milletvekilleri ve parti yönetimine taleplerini ileterek, 5000 TL emekli ikramiyesinin kapsamının genişletilmesini bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşeceği bildirildi.

Emekli ikramiyesinin ödendiğini öğrenmek isteyen emekliler, şubeye gitmek zorunda değiller. İnternet üzerinden veya telefon aracılığıyla kolayca sorgulama yapabilirler. Bu süreç, emeklilere pratik bir çözüm sunarken, ödemelerin düzenli olarak hesaplara yatırılmasını sağlamaktadır. Emekliler, kendilerine tanımlanan ikramiyeyi sorgulama işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebilirler. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Ekim 2023'teki Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, enflasyonun yüksek seyretmesi nedeniyle emeklilerin yaşadığı sıkıntıları bildiğini ve yeni bir karar aldıklarını duyurdu. Bu karara göre, bir seferliğine mahsus olmak üzere emeklilere 5 bin TL ödeme yapılacaktı. Ancak, bu uygulama çalışan emeklileri kapsam dışında bırakmıştı. Şimdi, ÇKS belgesine sahip emeklilerin talepleri doğrultusunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyu bakanlarla görüşerek nasıl bir çözüme kavuşturacağını bekleyeceğiz.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR