Çocuklu ailelere eğitim ödemesi desteği için son başvuru!

Devletin çocuklu ailelere verdiği maddi eğitim öğretim desteği için son başvuru tarihini kaçırmayın

Çocuklu ailelere eğitim ödemesi desteği için son başvuru!
Yayın Tarihi: 24.10.2023 10:41:00

Çocuklu ailelere maddi destek ödemeleri yenilenerek devam ediyor. Son olarak  bakanlık sonrası belediyelerden de çocuklu ailelere eğitim yardımı başlıyor. Belediyelerden çocuklu ailelere eğitim ve öğretim için maddi destek başvuruları için son tarih verildi.

Maddi durumu yerinde olmayan, ekononik anlamda zorluk çeken çocuklu ailelere çocuk başına eğitim öğretim desteği verilmesi için şartlar da açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuklu ailelere yapılan ödemeler için şartlar ve rakam değişti. Bakanlığın yanı sıra belediyelerden de dar gelirli ailelerin refah düzeyini arttırmak için yapılan maddi destek ödemeleri başladı. Peki başvurular nereden ve nasıl yapılır?

Maddi durumu yetersiz ailelerin eğitim gören çocukları için yeni bir yardım destek paketi başlatıldı. Söz konusu yardım paketinden tüm dar gelirli haneler faydalanabilecekler. Hem bakanlık hem belediyenin başlattığı bu uygulama ile eğitim gören okul çağından çocukların, ailelerin maddi yetersizliğinden en az şekilde etkilenmesi hedfleniyor.

ŞARTLAR DEĞİŞTİ!


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve belediyelerden çocuklu ailelere yardım desteği alabilmek için aranan şartlar yenilendi. Bakanlık ve belediyeler tarafından ihtiyaç sahibi hanelere yapılacak olan çocuk yardım paraları aileler için önemli bir can suyu oluyor. Bu yardımı alabilmek için başvurularda bazı şartların sağlanması gerekiyor. Peki nedir o şartlar?

Çocuklu aileler verilecek olan yardım parasından faydalanmak için gerekli olan şartlar şu şekilde;

-TC vatandaşı olmak

-Gelir düzeyinin bakanlığın başvurusunda belirtilen orandan az olması

-Eğitim gören bir çocuğunun olması




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR