Cumhurbaşkanı açıkladı: Bu sabah resmi gazetede çıktı: Seyyanen zam EMEKLİYE onaylandı!

Cumhurbaşkanı açıkladı: Bu sabah resmi gazetede çıktı: Seyyanen zam EMEKLİYE onaylandı!

Cumhurbaşkanı açıkladı: Bu sabah resmi gazetede çıktı: Seyyanen zam EMEKLİYE onaylandı!
Yayın Tarihi: 28.07.2023 08:46:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına seyyanen zam yapılması için son dakika açıklamasında bulundu. Uzun süredir talep edilen bu konuda emeklilere müjde geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SSK), BAĞ-KUR ve 4C statüsünde emekli olanlar ile EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) için ek zam yapılarak maaşlara katkı sağlanacak. Temmuz ayında gerçekleştirilen %25 oranındaki zamların yanı sıra, emeklilerin talep ettiği 8.000 TL'lik seyyanen zam da onaylandı. Böylece 16 milyon emekli vatandaşın yüzü gülecek.

Emeklilerin %25 oranında artırılmış maaşlarını almaya başlamasının ardından akşam saatlerinde yapılan açıklama ile seyyanen zam haberinin müjdesi verildi. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bu kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şahsen açıkladı. Seyyanen zam için gerekli başvuru ve çalışmaların başlaması için talimat verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan ek teklif, TBMM'ye sunulacak ve kısa sürede onaylanması bekleniyor.

Temmuz ayında gerçekleşen %25'lik maaş artışının yanı sıra memur maaşlarına yapılan %17,55'lik enflasyon farkı ve 8077 TL seyyanen zamın ardından, Türkiye Emekliler Derneği ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından emekliye seyyanen zam yapılması için çağrılar yapılmıştı. Bu taleplere sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan olumlu yanıt geldi. Emekli maaşı alanlar sevinç içinde; 8.000 TL'lik seyyanen zam artık gündemde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmaların kısa süre içinde onaylanması bekleniyor.

Bu gelişme ile milyonlarca emeklinin maaş durumu sil baştan değişiyor. Emeklilere yönelik yapılan bu seyyanen zam kararı, emekli vatandaşlara maddi anlamda büyük bir destek sağlayacak. Bu müjdeli haberle birlikte, emeklilerin yaşam standartlarının yükselmesi ve ekonomik güçlüklerin azalması hedefleniyor. Emekliler için yapılan bu düzenlemenin hayırlı olması ve ülkemizin tüm vatandaşlarına refah ve huzur getirmesi temenni ediliyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR