Cumhurbaşkanı açıkladı: Emekli maaş zammı duyuruldu!

Cumhurbaşkanı açıkladı: Emekli maaş zammı duyuruldu!

Cumhurbaşkanı açıkladı: Emekli maaş zammı duyuruldu!
Yayın Tarihi: 27.06.2023 19:00:00

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, emekli bayram ikramiyesi ve zam oranları konusu gündemdeki yerini aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz" ifadesiyle vurguladığı enflasyona endeksli zam oranları, ikramiye miktarlarının hesaplanmasında belirleyici oldu.

Asgari ücret komisyonunun çalışmalarına başladığı ve olumlu ilerleme kaydettiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mecliste memur maaşlarına yönelik düzenlemelerin yakın zamanda başlatılacağını açıkladı. Gelecek dönem kabine toplantılarında ekonomi politikaları ve maaş düzenlemeleri öncelikli konular arasında yer alacak. Emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri de toplantılarda ele alınacak önemli konular arasında olacak.

ZAM GELECEK

SSK'lı ve Bağ-Kur'lu emekliler için bayram ikramiyesi ödeme takvimi netleşti. SSK'lı emekliler her ayın 17-26 arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında maaşlarını almaktadır. Bayram ikramiyesi ödemeleri de belirlenen tarihler arasında gerçekleştirilecektir. Emekli maaş ödemeleri cumartesi veya pazar gününe denk gelirse, ikramiye ödemeleri sırasıyla cuma ve pazartesi günü yapılacaktır. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında yapılan tüm ödemelerin, bayramdan önce, 19-25 Haziran haftasında tamamlanması planlanmaktadır. Bağ-Kur'da gelir ve aylık alanlar, bayram ikramiyelerini 22 Haziran'da; Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlar ise 23 Haziran'da alacaklardır. Bu gelişmeler, emekli vatandaşlar için önemli bir adım olarak değerlendirilmekte ve maddi durumlarının iyileştirilmesine katkı sağlamaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR