Cumhurbaşkanı açıklama yapıyor! Canlı yayında emekli bayram ikramiyesi ne olacak açıkladı!

Bayram İkramiyesi 4000 TL mi Oluyor?  Emekli Bayram İkramiyesinde Zam Beklentisi

Cumhurbaşkanı açıklama yapıyor! Canlı yayında emekli bayram ikramiyesi ne olacak açıkladı!
Yayın Tarihi: 15.06.2023 21:10:00

Ramazan Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyesine yapılan artışla birlikte, 2.000 TL olarak belirlenen tutar, milyonlarca emekli vatandaşı umutlandırmıştı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama ise Kurban Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyesi için yeni bir düzenleme yapılacağı müjdesini içeriyordu. Son dakika açıklamalarına göre bayram ikramiyesi tutarı iki katına çıkarılacak.

Kulislerde dolaşan bilgilere göre emekli bayram ikramiyesi 4.000 TL olacak şeklinde spekülasyonlar yapılmaktadır. Ancak, henüz hükümet tarafından bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı.

Emekli Kurban Bayramı ikramiyesine zam gelip gelmeyeceği ise merak edilen bir konu. SSK, BAĞ-KUR, memur ve EYT emeklisi gibi yaklaşık 15 milyon vatandaş, bu sorunun yanıtını bekliyor. Dün akşam yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu konuda bir açıklama bekleniyordu. Ancak, şu an için net bir açıklama bulunmamaktadır. Dolayısıyla, bayram ikramiyesi zammı ile ilgili kesin bir bilgi mevcut değildir.

Hükümete yakın kaynaklara göre, bayram ikramiyesine yapılacak bir zam olması durumunda en fazla 500 TL'lik bir artış beklenmektedir. Bu da emeklilerin 4.000 TL'lik bir bayram ikramiyesi beklentisini karşılamayabilir. Konuşulanlara göre, Kurban Bayramı ikramiyesinin ise 2.500 TL olarak ödeneceği ifade edilmektedir.

Emekli bayram ikramiyesi tutarında bir artış olup olmayacağına dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Hükümetin yapacağı resmi açıklamaları takip etmek, en güncel ve doğru bilgilere ulaşmak adına önemlidir. Emeklilerimizin bayram ikramiyesi konusundaki beklentileri ve talepleri dikkate alınırken, yapılan düzenlemelerle emeklilere verilen destek ve saygının devam edeceği unutulmamalıdır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR