Cumhurbaşkanı duyurdu: Acil ihtiyacı olan Emekli için duyuru! 2000 TL ödeme IBAN numaralarına yatıyor!

Cumhurbaşkanı duyurdu: Acil ihtiyacı olan Emekli için duyuru! 2000 TL ödeme IBAN numaralarına yatıyor!

Cumhurbaşkanı duyurdu: Acil ihtiyacı olan Emekli için duyuru! 2000 TL ödeme IBAN numaralarına yatıyor!
Yayın Tarihi: 16.06.2023 19:41:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen yetkililer, bu hafta emekli ve asgari ücretli vatandaşlara ödeme yapacak. Emeklilere bayram ikramiyesi olarak 2.000 TL ödeme gerçekleştirilecek. Ayrıca asgari ücretli çalışanlar, çocuk destek bileşeniyle birlikte aile yardımı ödemesi alacaklar.

Emekli ve asgari ücretli ödemelerinin 19 Haziran Pazartesi günü itibarıyla hesaplara aktarılması planlanıyor. Bu ödemeler, emekli ve asgari ücretli vatandaşların maddi açıdan rahat bir nefes almasını sağlayacak. Bayram öncesinde yapılacak bu ödemeler, vatandaşların bayram alışverişlerini ve masraflarını karşılamalarına destek olacak.

Öte yandan, emeklilere yönelik bir müjde daha var. Haziran ayı emekli maaşları da bayram nedeniyle öne alındı ve bu hafta itibarıyla hesaplara yatırılacak. Emekliler, normal maaşlarının yanı sıra bayram ikramiyesiyle birlikte maddi gelirlerini artırarak bayram coşkusunu daha da yaşayabilecekler.

Kurban Bayramı sadece emekli ve asgari ücretlileri sevindirmeyecek. Aynı zamanda üniversite öğrencileri de 1000 TL'lik Kurban Bayramı harçlığından faydalanacaklar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim beyannamesinde duyurduğu müjdeye göre, dini bayramlar öncesinde üniversitede okuyan tüm öğrencilere devlet tarafından 1000 TL'lik bayram harçlığı verilecek. Bu hafta içerisinde Ziraat Bankası hesaplarına yapılması planlanan öğrenci harçlığı ödemeleri, öğrencilerin bayram coşkusunu daha da artıracak.

Bu ödemeler, toplumun farklı kesimlerine yönelik yapılan desteklerin ve sosyal yardımların önemini göstermektedir. Hem emekli vatandaşlarımızın refahını artırmak hem de asgari ücretli çalışanlara destek olmak, hükümetin sosyal politikalarının bir parçasıdır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR