Cumhurbaşkanı duyurdu: Kamu bankaları tarafından ödenecek! EK ödeme verilecek!

Cumhurbaşkanı duyurdu: Kamu bankaları tarafından ödenecek! EK ödeme verilecek!

Cumhurbaşkanı duyurdu: Kamu bankaları tarafından ödenecek! EK ödeme verilecek!
Yayın Tarihi: 15.06.2023 15:10:00

Cumhurbaşkanlığı tarafından desteklenen yeni bir nakit kampanyası başladı ve bu kampanya kapsamında emekli maaşı alan vatandaşlara özel olarak 50.000 TL'ye kadar ek ödemeler sağlanacak. Kampanya, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, PTT gibi kamu bankaları ile Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası üzerinden gerçekleştirilecek.

Emekli maaşı alan vatandaşlar, belirli şartlara uygun olarak bu kampanyaya başvurarak faizsiz kredi imkanından faydalanabilecekler. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve PTT üzerinden başvuru gerçekleştiren vatandaşlar, kimlik ve gelir belgesi gibi belgeleriyle banka şubelerine giderek veya bankaların internet siteleri üzerinden başvurularını yapabilecekler. PTT üzerinden başvuru yapacak olan emeklilerin emekli maaşlarının PTT şubeleri üzerinde olması ve cep telefonlarının bankaya kayıtlı olması gerekmektedir. Başvurularını gerçekleştiren emekliler, cep telefonlarının mesaj kısmına "PTT T.C. kimlik numarası" yazarak 30 50 numarasına göndererek başvurularını tamamlayabilirler.

Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası üzerinden faizsiz olarak emekli kredisi kullanacak olan vatandaşlar, düşük kar payı oranları ile kredi işlemlerini gerçekleştireceklerdir. Banka şubeleri veya bankaların internet siteleri üzerinden bu devlet destekli kredileri kullanabilecek ve sıfır faiz avantajıyla bankacılık işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Bu nakit kampanyası ile emekli maaşı alan vatandaşlar, ihtiyaçlarına yönelik nakit desteğini hızlı bir şekilde elde edebilecek ve finansal durumlarını rahatlatabileceklerdir. Devlet destekli bu kampanyaya katılmak için emekli maaşının bağlı olduğu bankanın internet sitesini ziyaret ederek veya en yakın şubesine başvuruda bulunabilirler. Kampanya ile ilgili detaylar ve başvuru süreci bankalar tarafından sağlanacak ve emekli maaşı alanların kolaylıkla başvurularını gerçekleştirmeleri amaçlanmaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR