Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında Zam Oranını Açıkladı: Kamu İşçisine Yüzde 45 Zam! En Düşük Ücret 15.000 TL Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında Zam Oranını Açıkladı: Kamu İşçisine Yüzde 45 Zam! En Düşük Ücret 15.000 TL Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında Zam Oranını Açıkladı: Kamu İşçisine Yüzde 45 Zam! En Düşük Ücret 15.000 TL Oldu
Yayın Tarihi: 25.05.2023 16:18:00

Son dakika gelişmesine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında kamu işçilerine yapılan zam oranını açıkladı. Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü imzalanırken, yapılan zam oranı yüzde 45 olarak duyuruldu. Bu zamla birlikte en düşük kamu işçisi ücreti 15.000 TL'ye yükseldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında yaptığı açıklamada, kamu işçilerine refah payı da dahil olmak üzere yüzde 45 zam yapıldığını duyurdu. Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü töreni kapsamında imzalanan protokolle, kamu işçilerinin mali ve sosyal hakları belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen törende, yüzde 45 zam oranı kamu işçilerine duyuruldu.

Bu zamla birlikte en düşük kamu işçisi ücreti 15.000 TL olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında yaptığı açıklamada, kamu işçilerinin haklarının korunması ve refahlarının artırılması için yapılan bu zamın önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, yüzde 45 zamın yanı sıra refah payı da dahil edildi. Böylece en düşük kamu işçisi ücreti 15.000 TL olarak belirlendi. Bu zamla birlikte kamu işçileri ekonomik anlamda daha iyi bir konuma gelerek daha iyi yaşam standartlarına sahip olacaklar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında yaptığı açıklamalarda diğer düzenlemelerle ilgili detaylara da değindi. İş primi ödemesi bulunmayan işçilere yüzde 4-6 oranında prim ödemesi uygulamasının getirileceğini belirtti. Ayrıca gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilere yüzde 10'luk ilave yapılacağını ve fazla çalışma ücretlerinde yüzde 70'lik artışa gidileceğini söyledi. Gece çalışanların ücretlerinin de yüzde 8 zamlı olarak ödeneceğini ve giyim ve yemek yardımlarının rakamlarının güncellenerek ücret zammı oranında artırılacağını ifade etti.

Bu gelişmeyle birlikte, kamu işçileri daha iyi çalışma koşullarına ve daha yüksek maaşlara sahip olacaklar. Yapılan zam, kamu işçilerinin emeklerinin karşılığını almasını sağlayacak ve refahlarını artıracaktır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR