Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çocuklu Ailelere 5000 TL Sosyal Yardım Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çocuklu Ailelere 5000 TL Sosyal Yardım Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çocuklu Ailelere 5000 TL Sosyal Yardım Açıkladı
Yayın Tarihi: 18.10.2023 09:45:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çocuklu ailelere yönelik yeni bir devlet destek programını duyurdu. Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan bu yardım paketi, ailelere çocukları için 5000 TL'lik sosyal yardım ödemesini içeriyor. İşte bu destek programının şartları:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanının talimatı doğrultusunda yardım ödemelerini sürdürmektedir. Bakanlık, yeni yardım paketi üzerinde çalışmalarını hızlandırmıştır. Bu yeni yardım programı, 1, 2, 3 ve 4 çocuğa sahip ailelere 5000 TL'lik yardım parasını PTT aracılığıyla sunmayı hedeflemektedir. İşte çocuklu ailelere yönelik sosyal yardımın şartları:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni sosyal yardım ve destek paketi ile çocuklu ailelere yardım etmeyi amaçlamaktadır. Bu yeni duyuruya göre, Cumhurbaşkanının talimatı doğrultusunda, 5.000 TL'lik sosyal yardım çocuklu ailelere verilecektir.

Çocuklu ailelere sosyal yardım için e-devlet Platformu üzerinden başvurular kabul edilmektedir. T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak başvuru formunu doldurabileceksiniz. 5000 TL'ye kadar olan bu Sosyal Yardım ödemesi PTT aracılığıyla çocuk sahibi ailelere ulaştırılacaktır.

Uzun bir süredir devam eden çocuklu ailelere yardım programı, SED (Sosyal ve Ekonomik Destek) ödemesi olarak bilinmektedir. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere farklı miktarlarda yardım yapılacaktır. Aileler, her çocukları için başvuruda bulunarak SED yardımından faydalanabileceklerdir. Bu yardım, ekonomik olarak zor durumda olan ailelerin çocuklarının okul masraflarını karşılamalarına büyük bir destek sağlamaktadır.

Ayrıca, çocuk sahibi aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan bir dizi farklı sosyal yardım programı bulunmaktadır. Doğum yapan kadınlara yönelik yardımlar ve çocuklar için kırtasiye ve okul masraflarını karşılayan yardımlar tamamen karşılıksızdır ve ailelere sunulmaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direktifi üzerine başlatılan bu sosyal yardım ve destek ödemelerinden faydalanmak son derece basittir. Eğer hane içinde kişi başına düşen geliriniz asgari ücretin üçte birinden az ise, T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle e-devlet platformuna giriş yaparak başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Başvurular, on gün içinde sonuçlandırılmaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR