Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilere çifte maaş ve 1,752 TL maaş desteği verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama sonucunda emekliler çifte maaş ve 1,752 TL maaş desteği verileceği açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilik ile alakalı Türkiye’de yeni bir döneme girileceğini ve 2022 yılında bu programın başlatılacağını ifade etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilere çifte maaş ve 1,752 TL maaş desteği verilecek!
Yayın Tarihi: 16.06.2020 15:01:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama sonucunda emekliler çifte maaş ve 1,752 TL maaş desteği verileceği açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilik ile alakalı Türkiye’de yeni bir döneme girileceğini ve 2022 yılında bu programın başlatılacağını ifade etti. Yüzde 100 devlet destekli olacak şekilde ‘Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası’ sistemi Türkiye’de 2022 yılında devreye alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sistem ile beraber milyonlarca emekliye çifte maaş ve 1,752 TL maaş desteği verilebileceğini ifade etti. Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası sistemi içeriği nelerdir? Kimler ne şekilde faydalanabilir? İşte tüm ayrıntılar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu basın açıklaması sonrasında verilen kararlar ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası’ adı verilen yeni bir bireysel emeklilik sisteminin devreye alınması için gerekli çalışmaların başlatıldığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sistem ile beraber milyonlarca emekli vatandaşa çifte maaş ve 1,752 TL maaş desteği verilebileceği ifade etmesi üzerine vatandaşlar Tamamlayıcı emeklilik sigortası nedir gibi başlıkları arama motorlarında aramaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilikte yeni bir döneme girileceğini açıkladı. Tamamı ile devlet destekli olacak olan “Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası” sisteminin 2022 yılında dereye gireceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sistem sayesinde çifte maaş imkânının sağlanacağının müjdesini verdi. İnsanlarımız Bireysel Emeklilik Sistemi yerine Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası’na hızlı bir şekilde kayıt yaptıracaklarını ifade etti.

TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİGORTASI NEDİR?


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde heyecan ile duyurduğu Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası ile alakalı yeni gelişmeler yaşanmaya devam edecek. Son olarak 2022 yılında devreye alınacak olan Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası, Bireysel Emeklilik Sistemi yerine geçecek ve tüm Bireysel Emeklilik Sistemi üyeleri otomatik olarak Tamamlayıcı Emeklilik Sistemine aktarılacak. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi sayesinde çalışan kişilerin emeklilik hesabına işveren tarafından da destek amacıyla nakit para yatırılacağı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ile alakalı pek çok duyuruyu yapacak ancak şu aşamada Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası ile alakalı pek bilgi yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti: “Çalışanlara tamamlayıcı emeklilik sigortası sunacak bir çalışma başlatıyoruz. Tesis edilecek karma model ile işçilerin kazanılmış hakları korunacak. Tamamlayıcı emeklilik sigortası ile aynı zamanda ilave emeklilik desteği alınabilmesini de sağlayacağız. Çalışanlarımız emeklilikte daha da rahat edecekler. Bunun için devlet elini taşın altına koyacak. Bu kapsamda oluşacak fon ile Türkiye’nin İstihdam Kalkanını sürekli hale getirmeyi hedefliyoruz. Esnafa, küçük işletmelere, yatırımcılara üretim ve istihdam için uygun maliyetli ve uzun vadeli kaynak sağlayacakları bir sistem kuracaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye’nin İstihdam Kalkanı’nı hızlıca devreye aldıktan sonra tamamlayıcı emeklilik sistemini de 2022’de yürürlüğe sokacağız” ifadelerini kullandı.

ÇİFTE MAAŞ VE 1,752 TL MAAŞ DESTEĞİ

Çalışanların 2022 yılından sonra devreye alınacak olan sistemden ayrılmaması için sistemin çok cazip duruma getirileceği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi sayesinde emekli olan kişilerin çifte maaş alabileceklerini ifade etti. Ancak çifte maaş sözünün bir defaya mahsus mu yoksa sürekli mi olacağı henüz belli değil. Ayrıca yeni İstihdam Kalkanı Paketi kapsamında 1 Ocak 2019 ile 17 Nisan 2020 arasında sigortalı ya da kayıt dışı olarak çalışırken işten çıkarılmış olanlarla halen kayıt dışı çalışanların istihdam edilmesi halinde ücret desteği sağlanacak. Bununla birlikte İşsizlik Sigortası Fonu’ndan sağlanacak olan destek, günlük 5,63 TL, aylık 1.752 TL olarak görünüyor.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR