Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 672 TL maaş müjdesi! Hemen Alabilirsiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 672 TL maaş açıklaması yaptı. 672 TL maaş alabilmek için hangi şartlar gerekiyor? Kimler 672 TL maaş alabiliyor? 672 TL maaş için nereye başvuru yapmak gerekiyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 672 TL maaş müjdesi! Hemen Alabilirsiniz
Yayın Tarihi: 13.05.2020 21:15:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 672 TL maaş açıklaması yaptı. 672 TL maaş alabilmek için hangi şartlar gerekiyor? Kimler 672 TL maaş alabiliyor? 672 TL maaş için nereye başvuru yapmak gerekiyor? Gibi sorular hemen dün sosyal medya ve arama motorlarında aranmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama sonrasında kimlerin 672 TL maaş alabileceği araştırılıyor. İşte 672 TL maaş ile alakalı tüm detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 672 TL maaş alınabileceği açıklamasını yaptı. Yaptığı açıklama sonrasında yaşlı vatandaşlarımızın 672 TL maaş alabilecek olan yaşlı vatandaşlarımızın ise belirli şartları karşılayabiliyor olması gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklanan tüm açıklamalarda genellikle ekonomiyle alakalıydı. Kimlerin işsizlik maaşı alabileceği, emekli maaşlarının Ramazan Bayramı öncesinde ödeneceği, KYK kredi ve burs ödemelerinin hemen yapılacağı gibi ayrıntılar vardı. Bunlara ek olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 672 TL maaş açıklaması yaptı. Yaşlı vatandaşlarımıza destek olması amacıyla ortaya çıkartılan 672 TL maaşın işte tüm detayları…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN YAPTIĞI AÇIKLAMA

"Korona virüs salgınında özellikle Batı ülkelerindeki en büyük dramlar maalesef yaşlı bakım evlerinde yaşanmıştır. Türkiye olarak elbette kimsesiz tüm vatandaşlarımız gibi yaşlılarımıza da sahip çıkıyoruz. Kamuya ait huzur evlerinde hayatlarını sürdüren 27 binin üzerindeki yaşlımıza her türlü ihtimamı gösteriyoruz. Sosyal güvencesi olmayan 805 bini aşkın 65 yaş üzeri vatandaşımıza ayda 672 lira yaşlılık maaşı ödemesi yapıyoruz. En düşük emekli maaşını bin 500 liraya çıkartarak yaşlılarımıza ilave bir destek sağladık. Sağlık hizmetlerinden yaşlılarımızı öncelikle yararlandırıyoruz. Evde bakım hizmetleriyle, ihtiyacı olan yaşlılarımızın ihtiyaçlarını evlerinde karşılıyoruz. Salgın hastalık döneminde oluşturduğumuz

Vefa Sosyal Destek Grupları vasıtasıyla 5 milyon yaşlı veya kronik hastalığı olan vatandaşımıza evinde hizmet götürdük. Bu vatandaşlarımızın alışveriş ihtiyaçlarından emekli maaşı ödemelerine, maske, kolonya dağıtımına kadar pek çok hizmetleri Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından verildi. Öğretmen, imam, polis, bekçi, jandarma başta olmak üzere kamu görevlileri ile gönüllülerden oluşan 146 bin Vefa Sosyal Destek Grubu mensubu kardeşimizin her birine şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Ayrıca, AK Parti, MHP, CHP ve diğer partilerden bin 119 belediye de Vefa Sosyal Destek Gruplarına yardımcı olarak bu zor zamanda örnek bir dayanışma sergilediler."


672 TL MAAŞ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

672 TL maaş almak üzere başvuru yapacak olan kişilerin kesinlikle şu şartları taşıması gerekiyor:
  • Sosyal güvence olmaması
  • Kendisi ile eşinin geliri asgari ücretin 1/3’ünden az olanlar yani 701 TL altında hane geliri olan vatandaşlar
  • 65 yaş üstü olan ve bu şartları karşılayanlar
65 yaş üstü vatandaşlara ödenen toplam gelirin 701,32 TL altında olması halinde her 65 yaş üstü vatandaşımız bu 672 TL maaştan yararlanabilmektedir. Bu tutarın altında geliri olan ancak 65 yaş altı olan vatandaşlar yine bu maaşı almaya hak kazanamıyor. Bu maaş sadece 65 yaş ve üstü için geçerlidir.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

672 TL maaş almak isteyen 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sadece kimlik belgeleri ile beraber Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.

672 TL MAAŞA ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ GELDİ

Yaşlılık aylığı olacak olan kişilere elektrik faturası yardımı da geldi. Her ay elektrik faturalarına sağlanan destek şu şekildedir:
  • 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh,
  • 3 kişilik hanelere aylık 100 kWh,
  • 4 kişilik hanelere aylık 125 kWh,
  • 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh karşılığı TL
1-2 kişilik aileye en az 54 TL, 5 ve daha fazla kişinin olduğu aileye ise 106 TL 'ye kadar elektrik faturası desteği sağlanır. Elektrik faturası desteği TC Kimlik Kartı Mesken Tipi Elektrik Faturası ile yapılır.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR