Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert Ali Babacan açıklaması! Merkez Bankası Faiz indirimi geliyor

Son Dakika Erdoğan'dan çok sert Ali Babacan açıklaması. Yeni parti kurma hevesinde olanlar İMF'den emir alıyordu onlarda faizciydi diyerek Ali Babacan'a sert sözlerle yüklendi. Erdoğan Faizler daha da düşecek dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert Ali Babacan açıklaması! Merkez Bankası Faiz indirimi geliyor
Yayın Tarihi: 5.01.2020 22:46:00

Son Dakika Erdoğan'dan çok sert Ali Babacan açıklaması. Yeni parti kurma hevesinde olanlar İMF'den emir alıyordu onlarda faizciydi diyerek Ali Babacan'a sert sözlerle yüklendi. Erdoğan Faizler daha da düşecek dedi.

Erdoğan'dan çok sert açıklama!

Erdoğan Ali Babacan'ın kastederek İMF'den talimat alıyordu dedi. Faizci ekonomiyi yok ettik diyen Erdoğan tek haneli faiz oranına kadar ineceğini açıkladı. 4-4.5 kadar faiz oranlarının düşeceğini söyledi. 2020'de Faizlerin kesin olarak tek hanelere ineceğini ifade eden erdoğan Enflasyon da tek haneli olacağını söyledi. 

Ali Babacan'a sert sözler!

Erdoğan yaptığı açıklamada; şimdi yeni parti kuranlar geçmişte ekonomik kriz meselesinde bana karşı çıkıyordu. 

Ahmet Hakan: Kriz teğet geçmeyecek mi diyorlardı?

Erdoğan: Evet, çünkü onlar faizciydi. Kararları ben verdim diye rahatsız oldular diyerek Babacan ve ekibini sert bir dille eleştirdi. 

2008'de demiştim ki 'Kriz bizi teğet geçer.' Şu an parti çalışması yapan arkadaşlar karşı çıkmışlardı. Çünkü talimatı IMF'den alıyorlardı.

Faiz sebeptir, enflasyon neticedir ve doğru orantılıdır. Faizi düşürdükçe enflasyon da düşer, ters orantılı değil, benim tezim hala bu.


Askerlerimiz Libya'ya gidiyor!

Mehmetçik'in Libya'ya vereceği desteğe karşı çıkanlara tepki gösteren Başkan Erdoğan, "Biz bu işte dersimizi çok çalıştık" dedi.

Rusya'nın Wagner grubunun darbeci Hafter'e destek verdiğini, Suudi Arabistan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'nin Fransa gibi birçok Avrupa ülkesinin darbecilere destek verdiğini hatırlatan Erdoğan, "Biz resmi hükümete destek veriyoruz, nesi yanlış" ifadelerini kullandı.

LİBYA İLE DOĞU AKDENİZ MUTABAKATI

Erdoğan, "Biz bu işte dersimizi çok çalıştık. Bu işin süreci Başbakanlık sürecime dayanır. Oradan kıta sahanlığı dahil, büyün Libya ile yaptığımız anlaşmanın adımını Kaddafi döneminde attık. Orada bu karışıklıklar var. Şu anda bizim anlaşma yaptığımız yere uluslararası şirketleri yanımıza alabiliriz. Bu anlaşma buna mani değil.

Girit'te kıta sahanlığına girmeden hemen onun doğusundan kendi sahilimize , Akdeniz'de en fazla kıta sahanlığı olan biziz. İçeride kimler rahatsız oluyor? Bu önemli. Geçmişte Yunan ve Rumların bizi Akdeniz'e hapsetme planları bozuldu. NATO zirvesinde, Yunan Başkanıyla görüşme yapma şansı bulduk. "Biz şuanda devletle anlaşma yaptık. Siz Hafter'le işbirliği yapıyorsunuz" dedik. Hafter kim?" şeklinde konuştu.

TÜRK ASKERİ İÇİN LİBYA TEZKERESİ

Türk askerine lejyoner diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Başkan Erdoğan, "Sayın Bahçeli ve heyetine ortaya koydukları tavır sebebiyle çok teşekkür ediyorum. Ana muhalefet partisi, Türk askerine 'lejyoner' diyecek kadar alçalıyor. Bizim askerimiz oraya lejyoner sıfatıyla gitmiyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Trablusgarp'a gitti mi? Gitti. O farklı bir süreçti bunu yaşadı mı? yaşadı. Gazi Mustafa Kemal için bunu yakıştırmak mümkün mü?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bizim askerimizin oradaki görevi koordinasyondur. Oradaki hareket merkezinde süreci ilerletecek. Askerlerimiz peyderpey şu anda gidiyor. Muhalif güç olarak bizim orada farklı ekiplerimiz olacak. Ana muhalefet lideri bir taraftan "Doğu Akdeniz'de şu var bu var" deyip "Türkiye yok diyor" Türkiye'nin orada olması için neden tezkereye destek vermiyorsun? Ana muhalefetin söyleminde çelişki var. Tarihte Trablusgarp'taki haklarımızı elde etmek için girmiştik. Talep var, talep karşısında oraya gidiyoruz. Meşru hükümet güçlü hale getirilmeli." sözleriyle açıklamalarına devam etti.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR