Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı ve 200 bin TL faizsiz kredisi şimdi başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı ve 200 bin TL faizsiz kredisi şimdi başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı ve 200 bin TL faizsiz kredisi şimdi başladı!
Yayın Tarihi: 10.06.2023 13:36:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla, binlerce kişiye faizsiz 200.000 TL kredi verme başvuruları başladı. Kampanya kapsamında, gençlere evlilik maliyetlerine destek olmak amacıyla faizsiz ödeme imkanı sağlanacak. Detaylar ve başvuru şartları için haberimizi okuyabilirsiniz.

Türkiye'de ekonomik krizin etkileri hissedilirken, devlet tarafından faizsiz kredi kampanyası başlatıldı. Bankalar arasındaki rekabetin arttığı bir dönemde, Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla 200.000 TL faizsiz kredi verme girişimi büyük ilgi göreceğe benziyor. Özellikle evlenmeyi planlayan çiftler ve aileler, bu fırsatı değerlendirmek için başvuru şartlarını araştırmaktadır. Şimdi başvuru yaparak ödeme alma hakkı kazanan gençler, 200.000 TL kredi kullanacak ve geri ödemelerine 2 yıl sonra başlayacaklar. Hangi koşullar altında başvuruda bulunulabileceği ve kimlerin bu ödeme desteğinden faydalanabileceği hakkında tüm ayrıntılar açıklandı.

Evlilik Planlarına Destek

Enflasyonun artmasıyla birlikte, alım gücü her geçen gün azalmaktadır. Bu nedenle, evlilik planları yapan çiftler ve aileler zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Devlet, bu duruma çözüm bulmak ve gençleri evlilik konusunda teşvik etmek amacıyla kamu bankaları aracılığıyla 200.000 TL faizsiz kredi verme kararı aldı. Başvurular Haziran ayında başlayacak. Kredi hakkı kazanan gençler, maddi destek sorunlarını büyük ölçüde aşacaklar. Ayrıca geri ödeme sürecinin 2 yıl ertelenmesi de büyük bir avantaj sağlayacak.

Geri Ödeme Planı

Evlilik kredisi başvurusu onaylanan gençler, krediyi çektikten 2 yıl sonra ödemelerine başlayacaklar. Bu süreçte, 24 ay vadeli ödeme fırsatı sunulacak. 200.000 TL kredi, 24 ay boyunca eşit taksitler halinde geri ödenecektir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR