Cumhurbaşkanı sabah 09:00'da açıkladı: Emekliye Zam gelecek: Seyyanen net 8.077 TL'lik bir artış olacak!

Cumhurbaşkanı sabah 09:00'da açıkladı: Emekliye Zam gelecek: Seyyanen net 8.077 TL'lik bir artış olacak!

Cumhurbaşkanı sabah 09:00'da açıkladı: Emekliye Zam gelecek: Seyyanen net 8.077 TL'lik bir artış olacak!
Yayın Tarihi: 7.07.2023 09:31:00

Emekliler, en düşük emekli maaşı konusunda yapılan düzenlemeleri yakından takip etmekte ve en düşük emekli aylığındaki olası değişiklikleri merak etmektedir. Şu anda 7.500 TL olan en düşük emekli aylığına yönelik herhangi bir düzenleme olacak mı, eğer olacaksa yeni aylık ne kadar olacak gibi soruların yanıtları aranmaktadır. Konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Meclis'e sunulan kanun teklifiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştur.

En düşük memur maaşının 22.000 TL'ye yükseltilmesini de içeren kanun teklifi Meclis'e sunulmuştur. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük memur maaşının 22.000 TL'ye yükseltilmesiyle birlikte maaşlara yüzde 17.55 artış ve seyyanen net 8.077 TL'lik bir artış öngördüklerini ifade etmiştir. Ancak, şu anda sunulan teklifte emeklilerle ilgili herhangi bir ayrıntının yer almadığını belirtmiştir. Emeklilerle ilgili oranlar ve düzenlemelerin daha sonra değerlendirileceğini söylemiştir.

Bu açıklamalar doğrultusunda, şu an için en düşük emekli maaşına ilişkin resmi bir düzenleme yapılmamıştır. Emeklilerle ilgili düzenlemelerin ne şekilde olacağı ve en düşük emekli maaşının ne kadar artacağı henüz netlik kazanmamıştır. Bu konuda gelecekte yapılacak değerlendirmeler ve açıklamalar beklenmektedir.

Emekliler için en düşük emekli maaşı konusu, emekli vatandaşların büyük bir önem verdiği bir konudur. Bu nedenle, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltecek düzenlemeler ve artışlar üzerine çalışmalar devam etmektedir. Emekli maaşlarının, enflasyonun etkilerini karşılayacak şekilde güncellenmesi ve emeklilerin geçimlerini sürdürebilecekleri bir düzeyde olması büyük önem taşımaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR