Cumhurbaşkanı şimdi açıkladı: 12'de gelen müjdeli haber sadece Bayramı bekleyen EMEKLİLERE geldi!

Emeklilere Bayram İkramiyesi: Ne Kadar ve Ne Zaman Hesaplara Yatacak?

Cumhurbaşkanı şimdi açıkladı: 12'de gelen müjdeli haber sadece Bayramı bekleyen EMEKLİLERE geldi!
Yayın Tarihi: 13.06.2023 12:07:00

Kurban Bayramı için geri sayım devam ederken, milyonlarca emeklinin emekli bayram ikramiyesinin hesaplara yatırılacağı tarih büyük bir merakla bekleniyor. Bu yıl Kurban Bayramı, 28 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak. Geçen yıl 1.100 TL olarak ödenen emekli ikramiyesine bu yıl yapılan düzenlemeyle bir zam getirilmişti. Peki, "Bayram ikramiyesi ne kadar oldu, emekli bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?" İşte 2023 bayram ikramiyesinin hesaba yatacağı tarih...

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan düzenlemeye göre, en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye, bayram ikramiyesi ise 2.000 TL'ye yükseltildi. Bu durumda, Kurban Bayramı ikramiyeleri, yeni bir açıklama olmadığı sürece 2.000 TL olarak ödenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili son dakika açıklamasında şunları söyledi: "Bir güzel haberimiz de emeklilerimize olacak, emeklilerimizin maaşları ve bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz."

Bu doğrultuda, emekli bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı'ndan önce hesaplara yatırılması beklenmektedir.

Geçmişteki durumu hatırlarsak, geçen yıl toplamda sadece 2.200 TL ödeme yapılmıştı çünkü bayram ikramiyesi 1.100 TL idi. Ancak bu yılki düzenlemeyle birlikte emekli bayram ikramiyesi 2.000 TL'ye yükseltilmiştir. Dolayısıyla toplamda 4.000 TL olarak tahmin edilen ikramiye ödemesi, Ramazan Bayramı'nda 2.000 TL ve Kurban Bayramı'nda 2.000 TL şeklinde gerçekleşecektir. Bu, 2023 yılı itibarıyla ödenecek toplam ikramiye miktarıdır.

Emeklilere bayram ikramiyesi, emeklilerin maddi anlamda rahatlama sağladığı ve bayram dönemlerinde ekonomik olarak destek olduğu için büyük önem taşımaktadır. Bu yıl yapılan düzenleme, emeklilerin bayram dönemini daha huzurlu geçirmelerini sağlayacak ve kendilerine verilen değerin bir göstergesi olacaktır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR