Cumhurbaşkanı’ndan müjde! O kişilere 972 TL ödeme yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 65 yaş ve üzerinden olan vatandaşlar için açıklama yaptı. Yapmış olduğu açıklamada sosyal güvencesi olmayan yaşlılar için 972 TL maaş ödemesi yapacağını bildirerek gündemimizde ki yerini aldı.

Cumhurbaşkanı’ndan müjde! O kişilere 972 TL ödeme yapılacak!
Yayın Tarihi: 4.09.2020 13:51:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 65 yaş ve üzerinden olan vatandaşlar için açıklama yaptı. Yapmış olduğu açıklamada sosyal güvencesi olmayan yaşlılar için 972 TL maaş ödemesi yapacağını bildirerek gündemimizde ki yerini aldı. 65 yaş ve üstü vatandaşlar için bu maaş ödemesinden nasıl faydalanacağı birçok kişi tarafından merak edilerek araştırılmaya devam ediyor. Kimler başvuru yapabilir? 65 yaş ve üstü maaş ödemeleri hakkında detaylı bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında 65 yaş ve üzerinde bulunan vatandaşlar için yapılan aylık maaş ödemeleri ile birlikte son dakika açıklamasında bulundu. Bu açıklamalar ile birlikte vatandaşlar için sağlanan destekler hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamasında ödenecek maaşlar ile ilişkin detaylar araştırılmaya başlanmıştır.

65 YAŞ VE ÜZERİNDE BULUNAN YAŞLILARA 972 TL MÜJDESİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda 65 yaş ve üzerinden bulunan vatandaşlar ve sosyal güvenci olmayan vatandaşlar için destekler sağlanacağı bildirildi. Yaşlılar ile alakalı olarak sağlamış olduğu destekler ile birlikte bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu açıklama doğrultusunda şu ifadeleri kullandı;
"Kamuya ait huzur evlerinde hayatlarını sürdüren 27 binin üzerindeki yaşlımıza her türlü ihtimamı gösteriyoruz. Sosyal güvencesi olmayan 805 bini aşkın 65 yaş üzeri vatandaşımıza ayda 972 lira yaşlılık maaşı ödemesi yapıyoruz. En düşük emekli maaşını bin 500 liraya çıkartarak yaşlılarımıza ilave bir destek sağladık. Sağlık hizmetlerinden yaşlılarımızı öncelikle yararlandırıyoruz. Evde bakım hizmetleriyle, ihtiyacı olan yaşlılarımızın ihtiyaçlarını evlerinde karşılıyoruz."

972 TL AYLIK MAAŞ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklama sonrasında 972 TL maaş ödemesi ile alakalı olarak belirlenen şartları sundu. Merak içerisinde beklenen konu ile alakalı olarak ilk koşullar ile ilgili sosyal güvence şartı dikkatleri çekmektedir. 65 yaş ve üzerinden olan vatandaşlar SSK’lı ya da BAĞKUR’U olmaması en önemli unsurlar arasında bulunmaktadır.

Aynı zamanda 2. Önemli şart ise gelir olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaşlı vatandaşların bu maaşlardan faydalanabilmesi için hane içerisinde kendisinin ve eşinin gelirlerinin toplamı yaklaşık asgari ücretin 3’te 1’inden daha az olması bulunmaktadır. Böylelikle 972 TL fırsatından yararlanma olanağına sahip olabilme şansını yakalayabilmektedirler.

YAŞLILIK MAAŞI İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 65 yaş ve üzerinde bulunan sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar için verilecek 972 TL maaş ödemeleri birçok vatandaşlar tarafından merak içerisinde araştırılmaktadır. Böylelikle karşımıza çıkan en önemli sorular arasında yaşlılık aylığına başvuru nasıl yapılır? Bulunmaktadır.  Yaşlılık maaşı başvuruları için aylık 972 TL almak isteyen vatandaşlar başvuru koşullarına uyum sağlaması doğrultusunda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuru yapma fırsatını bulabilmektedir. İl ya da ilçede yer alan en yakın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne başvurularınızı iletebilirsiniz…



 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR