Cumhurbaşkanlığı Seçimi Öncesi Sigara Kullanıcılarına Kötü Haber

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Öncesi Sigara Kullanıcılarına Kötü Haber

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Öncesi Sigara Kullanıcılarına Kötü Haber
Yayın Tarihi: 26.05.2023 11:05:00

28 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu öncesinde sigara kullanıcıları için üzücü bir haber geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar, sigara fiyatlarında 3 liralık bir zam yapılacağını açıkladı.

Seçim saatlerine yaklaşırken, milyonlarca sigara kullanıcısını etkileyen sigara ve tütün ürünlerinde zam beklentisi ortaya çıktı. Sektör kaynaklarına göre, sigara ve tütün ürünlerinde 3 liralık bir zam öngörülmektedir. Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada, beklenen zam nedeniyle sigara şirketlerinin bakkal ve tekel bayilerine sigara satışını 10 gündür durdurduğunu belirtti.

Dündar, 14 Mayıs seçimleri öncesinde de benzer bir durumun yaşandığını iddia ederek, sigarada 3 liralık bir zam beklentisi olduğunu vurguladı ve "Firmalardan bu uygulamaya derhal son vermelerini talep ediyoruz. Hala ne zaman sigara dağıtımının başlayacağını söylemiyorlar" dedi.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı, açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Maliyetler nedeniyle 3 liralık bir zam yapılacak. Ancak zam öncesinde satışın durdurulması nedeniyle tüketicilerle karşı karşıya kalıyoruz ve stoklama durumuna düşüyoruz. Firmalardan bu uygulamaya son vermelerini talep ediyoruz. Hala ne zaman sigara dağıtımının başlayacağını bize söylemiyorlar. Kamuya toplu şekilde şikayetimizi bildirdik. Değerli tüketiciler, biz stokçular değiliz, ürün bulmakta sorun yaşıyoruz."

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde sigara kullanıcılarına sigaralara yapılacak olan 3 liralık zam haberi geldi. Sigara firmalarının satışı durdurması nedeniyle tüketiciler zor durumda kalırken, Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu bu uygulamaya son verilmesini talep etmektedir. Zam miktarıyla ilgili detaylı bilgiler ise şu an için netlik kazanmamıştır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR