Daha önce 500, 625 ve 750 TL ödeme alan emekliler dikkat!

Daha önce 500, 625 ve 750 TL ödeme alan emekliler dikkat!

Daha önce 500, 625 ve 750 TL ödeme alan emekliler dikkat!
Yayın Tarihi: 25.07.2023 19:45:00

Bankalar, emeklilere yönelik düzenledikleri özel kampanyalarla, emekli promosyon ödemelerinde cömert teklifler sunuyor. Bu kampanyalar, tüm emeklilerin anında yararlanabileceği fırsatlar sunarak ekstra gelir elde etmelerine destek oluyor. Emekli sayısının 16 milyona ulaşması, bankaların iştahını kabartırken, maaşları kendi şubelerinden ödemek isteyen bankalar da rekabeti artırıyor. İşte bankaların Temmuz zamlı promosyon ödeme miktarları...

Geçtiğimiz dönemde EYT yasasıyla birlikte yaklaşık 2 milyon sigortalı emeklilik başvurusu yapıldı. Bu başvuruların büyük çoğunluğu emeklilik haklarına kavuşurken, prim ve yılını dolduranlar da yaş şartı olmadan emekli olmaya devam ediyor.

Bankalar, emekli sayısının artması ve maaş ödemeleri için rekabeti kızıştırmasıyla, emeklilere yönelik özel kampanyalar düzenliyor. Temmuz ayı itibarıyla maaşlara yapılan zam, bankaların promosyon yarışını da hareketlendirdi. Emekli müşterilere, 5 bin liraya varan nakit ve diğer ödemelerle birlikte 6 bin 250 liraya varan promosyon fırsatları sunuluyor. Kimi bankalar, emekli yakınını getirenlere de her kişi için 250 lira ödeme yapacaklarını duyuruyor. Taban promosyon tutarları olan 500, 625 ve 750 lira, kampanyalarla kat kat arttırılmış durumda.

Emeklilerin dikkat etmesi gereken önemli hususlar da bulunuyor. Hangi emeklilerin promosyon alabileceği, promosyon almanın bir şartının olup olmadığı, 3 yılı dolduran emeklilerin durumu, banka değiştirme kabul edilmeyen durumlar ve aynı bankada kalmak mecburiyeti gibi konularda bilgi sahibi olmak önemlidir. Maaş alınan bankanın nasıl değiştirileceği ve yeni emekli olanların ne yapması gerektiği de merak edilen konulardan bazılarıdır.

Emekli vatandaşlar banka seçimi yaparken sunulan teklifleri iyi bir şekilde incelemeli ve ihtiyaçlarına en uygun teklifi tercih etmelidirler.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR