Dar gelirli hanelere her ay 2740 TL ödeme yapılacak!

Dar gelirli ailelere yeni bir destek paketi daha açıklandı! Her ay 2740 TL yatacak!

Dar gelirli hanelere her ay 2740 TL ödeme yapılacak!
Yayın Tarihi: 15.10.2023 18:03:00

Devlet tarafından yapılan sosyal yardımlara bir yenisi daha eklendi. Dar gelirli vatandaşlara müjdeli bir yardım ödemesi haberi daha geldi. Ekonomik sıkıntılar çeken, maddi anlamda zorlanan dar gelirli aileleri devletten yeni bir destek programı bu sabah açıklandı.

Zam üzerine zam yapılan şu günlerde dar gelirli vatandaşlar hem kira hem mutfak masrafları bir de üzerine çocuk varsa okul masrafları nedeniyle oldukça zor günler geçiriyor. Geçtiğimiz aylarda asgari ücrete yapılan zam sonrası vatandaş çok kısa bir dönem rahat nefes almış ancak enflasyonun yükselmesi arda ardına gelen zamlarla yeniden aynı noktaya dönmüştü. Tüm bu etkenler sonucu devlet dar gelirli vatandaşlar için yeni bir proje daha geliştirdi. Sosyal devlet anlayışı ile ekonomik sıkıntı çekenhanelere maddi destek ödemeleri yapan hükümet Ekim ayında yeni bir destek paketi daha açıkladı.


HER AY 2740 TL ÖDENECEK!

Bugüne kadar çocuk yardımı, ev hanımlarına destek, evde bakım parası, dul ve yetim aylıkları, fatura yardımı gibi sosyal destek ödemeleri yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dara gelirli hanelere yeni bir yardım paketi daha açıkladı. Bu kapsamda gelir düzeyi düşük olan hanelere devlet tarafından her ay 2740 TL maddi destek ödemesi gerçekleştirilecek. Dar gelirli hanelere yapılacak olan bu ödemeyle ekonomik zorluk çeken ailelerin refah seviyesi biraz olsun yükseltilmesi amaçlanıyor. Peki ner gelirli aileler bu ödemeyi nasıl alabilecek?

Maddi anlamda zorluk çeken vatandaşlar e-Devlet üzerinden yardım ödemeleri seçeneklerine tıklayarak başvuruda bulunabilirler. Dar gelirlihanelere yapılan bu ödemeyi alabilmek için tek şart hane içerisine giren gelirin belirtilen rakamdan düşük olması gereklidir. Başvuru sonucunda uygun görülenhanelere her ay 2740 TL maddi destek ödemesi yapılacak. Bu yardım bir yıl boyunca sürecek.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR