Dar gelirli vatandaşa yeni yardım ödemeleri başlıyor!

Ekonomik olarak zorlanan dar gelirli vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjde geldi!

Dar gelirli vatandaşa yeni yardım ödemeleri başlıyor!
Yayın Tarihi: 3.10.2023 16:02:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Ekim müjdesi geldi! Ekonomik durumu zorda olan dar gelirli ailere yeni bir yardım projesi geliştirdi. Bu proje kapsamında dar gelirli ailelere ödeme yapılacak!

Ekim ayına girmemizle bakanlıklarda harekete geçti. Gelen zamlar nedeniyle zor günler yaşayan vatandaşlara yüksek faiz oranları nedeniyle bankalardan da kredi de çekemiyordu. İsyan noktasına gelmeden bakanlıklardan yeni sosyal yardım projeleri açıklanmaya başladı. Onlardan biri de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bugün duyurduğu dar gelirli vatandaşlara yapılacak maddi ödeme! Peki şartlar neler?

Devlet tarafından verilen sosyal yardım ödemelerinde artış tüm hızıyla sürüyor. Özellikle bu konuda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sürekli olarak proje geliştirerek vatandaşın yanında olmaya çaba gösteriyor. Her ne kadar asgari ücret bu sene artış göstermiş olsa da aynı oranla tüketime yapılan zamlar vatandaşı yine aynı noktaya getirdi. Bankaların yüksek faiz vermesi ile nakit zorluğu yaşayan vatandaşlara maddi ödeme yardımları başladı. 

BAKANLIK GELİR DÜZEYİNE RAKAMI BELİRLEYECEK!
 
Son olarak Eylül ayında verilen evde bakım maaşlarına, aile destek programı ödemelerine gelecek olan zam beklenirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yeni bir yardım ödemesi duyurusu geldi. Sosyal yardım ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Buna göre dar gelirli olduğu kanıtlanan vatandaşlara tek seferilk maddi yardım yapılacak. Bu maddi yardım ödemesinin miktarı yapılan başvurularda ailelerin gelir düzeyine göre değişkenlik gösterecek. Yardım miktarına başvuru sonucu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı karar verecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardım miktarını belirlerken, ailenin geliri, yaşadığ şehrin kira miktarları gibi etkenleri göz önünde bulundurarak her başvuruya farklı ödeme yapabilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yapacağı bu yardımın başvurusu bakanlığın resmi internet sitesinde yer alacak. 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR