Dar gelirli vatandaşlara her ay 3200 TL ödeme yapılacak!

Ekonomik durumu kötü olan ailelere bakanlık tarafından 3200 TL ödeme yapılacak!

Dar gelirli vatandaşlara her ay 3200 TL ödeme yapılacak!
Yayın Tarihi: 11.10.2023 14:00:00

Ekonomik koşullar son dönemde vatandaşların ciddi maddi sıkıntılarla boğuşmasına neden oldu. Ardı ardına gelen zamlar, enflasyon, nüfus artışı, işsizlik gibi etkenler dar gelirli aileleri iyice zora soktu. Devletten dar gelirli ailelere yönelik 3200 TL sosyal destek yardımları başlatıldı.

Son dönemde ekonominin giderek kötüleşmesi özellikle dar gelirli aileleri iyice çıkmaza soktu. Maddi durumu kötü vatandaşlar çareyi devlet destekleri ile hayatta kalmakta buluyor. Hükümet de bu kapsamda yardım ödemeleri projelerini geliştirmeye devam ediyor. Son olarak ise ekonomik durumu kötü ailelere 3200 TL maddi yardım ödemeleri başlatıldı. Peki bu yardıma kimler nasıl başvurabilir? İşte detaylar!

Devlet, Aile Destek Paketi projesi çerçevesinde maddi olarak zor durumda olan ailelere yardım ödemelerine bu sene de devam ediyor. Bu sıkıntılı ekonomik çöküş dönemlerde, düşük gelirli aileler için Aile Destek Paketi projesi kapsamında devlet tarafından maddi yardımlara bir yenisi daha eklendi. Her yıl tekrarlanan maddi destek ödemeleri, bu sene de başlamış durumda. Aile Destek Paketi projesi kapsamında Aike ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin 200 TL maddi yardım yapılacağını duyurdu. 


BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN

Dar gelirli ailelere verilen 3200 TL ödemeyi almak isteyen aileler için başvuru şartları da açıklandı. Maddi zorluk içerisinde bulunan ailelere can suyu olmayı amaçlayan Aile Destek Paketi projesi ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Başvurular e-devlet üzerinden kabul edilirken bu yardımı almak isteyenlerin dar gelirli olduğunu kanıtlaması gerekmektedir. Başvurularda uygun görülen ailelere Aile Destek Paketi kapsamında hesaplarına 3200 TL ödeme yapılacak. Bu ödemeler bir sene boyunca aylık olarak devam edecek.

Yardım almak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden başvuru yaparken ödemelerini ise PTT şubelerinden alabilecekler. Proje kapsamında bakanlık, dar gelirli ailelere maddi anlamda destek olarak refah seviyelerinin arttırmasını hedeflenmektedir. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR